Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’da son KHK ile 70 kişi meslekten ihraç edildi

Dün yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatı bulunduğu gerekçesiyle Antalya’da aralarında Aile ve Sosyal Politikalar eski İl Müdürü, SGK il müdür yardımcıları, ilçe müftüleri, vaiz, imam...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2016 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dün yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatı bulunduğu gerekçesiyle Antalya’da aralarında Aile ve Sosyal Politikalar eski İl Müdürü, SGK il müdür yardımcıları, ilçe müftüleri, vaiz, imam ve memurlarında bulunduğu 70 kişi meslekten ihraç edildi.
672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK), terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kamu kurumlarındaki çok sayıda çalışanın görevlerine son verildi.
672 sayılı KHK Olağanüstü Hal Kapsamında Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.
Kararnameye göre, Antalya’da 2014 yılında görevden alınan Aile ve Sosyal Politikalar eski İl Müdürü Afife Taş, SGK il Müdür Yardımcıları Ali Poyraz, Ali Sarıtepe, Muratpaşa SGK Güvenlik Merkezi Müdürü Haluk Bilgiç, Alanya SGK Güvenlik Merkezi Müdürü Halil Murat Uyar ile 10 memur, Akseki müftüsü İlyas keser, Gündoğmuş müftüsü Mehmet Coşkun’unda aralarından bulunduğu vaiz, imam ve kur’an kursu öğretmeni 48 kişi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlüğü’nden 1 kişi, İşkur’dan 3 kişi, Afat’tan 1 kişi, İller Bakankası’dan 1 kişi meslekten ihraç edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.