Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’da polis denetimi sıklaştırıldı

Van, Elazığ ve Bitlis’teki terör saldırılarının ardından turizm kenti Antalya’da emniyet, asayiş kontrollerini tedbir amaçlı sıklaştırdı.Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri (Yunus) Asayiş ve Trafik Ekipleri,...

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2016 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van, Elazığ ve Bitlis’teki terör saldırılarının ardından turizm kenti Antalya’da emniyet, asayiş kontrollerini tedbir amaçlı sıklaştırdı.
Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri (Yunus) Asayiş ve Trafik Ekipleri, Van, Elazığ ve Bitlis’teki terör saldırısının ardından tedbirleri artırarak ilçe giriş çıkışlarındaki denetimlerini yoğunlaştırdı. Yunus timleri, Konyaaltı Sahili Akdeniz Bulvarı üzerinde şüpheli araç ve şahıslar üzerinde seçici göz uygulaması yaptı. İl dışından gelen yabancı plakalı, filmli araçlar denetlenerek, kasksız motosiklet kullananlar, tehlikeli yolculuk yapanlar hakkında cezai işlem uygulandı.
Geniş güvenlik önlemi altında çalışan timler, yüzlerce araç ve kişinin sorgulamasını gerçekleştirdi. Çeşitli suçlardan aranması bulunan şahıslar ise polis merkezine intikal ettirildi. Şüpheli görülen kişilerin GBT sorgusu ve üst araması yapılırken, araçları da kontrol edildi. Uygulamada ticari taksilerdeki yolcular da arandı. Bayan yolcular ile bayan polis ekiplerinin ilgilendiği görüldü.
Polis bir yandan da tatile gelen yerli turistlere, güvenli sürüş talimatlarının yer aldığı broşür dağıttı. Ekipler asfalt zeminde 40 dereceyi bulan sıcaklıkta, uygulamalarına devam etti. Kentte, belirli gün ve saatlerde çeşitli noktalarda asayiş kontrolleri sürdürülüyor.
Öte yandan İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul’un talimatıyla yapılan anonsta, tüm personelin olası bir terör saldırısına karşı dikkatli ve duyarlı olması istendi. Tonbul adına tüm ekiplere telsizden geçilen mesajda, "Ülkemizin çeşitli yerlerinde meydana gelen terör saldırıları nedeniyle daha önce verilen emir ve talimatlar, tekrar gözden geçirilerek, daha dikkatli ve duyarlı olunacaktır. Konular birim amirlerince takip edilecektir" ifadelerine yer verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.