Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’da korkutan orman yangını

Antalya’nın Aksu Hacıaliler Mahallesinde ormanlık alanda çıkan yangın yerleşim yeri ve seraları tehdit ediyor. Yangına, Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı arazöz ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından müdahale ediliyor....

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2016 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’nın Aksu Hacıaliler Mahallesinde ormanlık alanda çıkan yangın yerleşim yeri ve seraları tehdit ediyor. Yangına, Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı arazöz ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından müdahale ediliyor. İtfaiye ekiplerine bölgede serası ve evleri bulunan vatandaşlar da destek veriyor.
Edinilen bilgiye göre, saat 13.30 sıralarında Aksu’nun Hacıaliler Mahallesinde bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangına, Mahalleliler ve Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı arazözler ile Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından müdahale ediliyor. Yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek yerleşim yerlerini ve seraları da tehdit ediyor. Şuana kadar yüzlerce zeytin ağacı yanarken bazı seralar zarar gördü. Rüzgarın da şiddetiyle hızla büyüyen yangın, henüz söndürülemedi.
Bölgede bulunan vatandaşlar ise yangını söndürmek için büyük mücadele veriyor. Seralarını ve evlerini tehdit eden yangına karşı traktör, kürek ve hortumlarla müdahale eden vatandaşlar, yangının kontrol altına alınmasını bekliyor. Yangından çok korktuğunu ve etkilendiğini ifade eden Fatma Kara "Burada seralarımız, zeytinlerimiz ve evlerimiz var. İtfaiye ve vatandaşların sayesinde şuan için bize doğru gelen yangın söndürüldü" dedi.
Yangının neden çıktığını bilmediğini ifade eden Hatiçe Çelen ise, "Yangını söndürmek isterken ellerim ayaklarım yandı. Zaten astım hastasıyım. Herkes yardım etti. Seramıza doğru gelen alan söndürüldü" diye konuştu. Yangının 2 saat önce çıktığını ifade eden Hatice Gök ise "Evimiz seramız yanıyor. Helikopter istiyoruz. Yardım istiyoruz. Köyümüz yanıyor. Evlerimiz ve seramız tehdit altında" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.