Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’da FETÖ soruşturması

FETÖ’nün darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Antalya’da Adliye ve cezaevi çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen şafak operasyonunda gözaltına alınan 32 kişi ile kurum imamı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2016 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2016 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
FETÖ’nün darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Antalya’da Adliye ve cezaevi çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen şafak operasyonunda gözaltına alınan 32 kişi ile kurum imamı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 24 şüpheli adliyeye sevk edildi.
10 Ağustos tarihinde Antalya Cumhuriyet Başvavcılığı talimatıyla, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından FETÖ soruşturması kapsamında operasyon yapıldı. Gece saat 04.00’te TEM operasyon timleri tarafından şüphelilerin evlerine ve çalıştıkları yerlere baskın düzenlendi. Operasyonda Antalya L Tipi Cezaevinde görevli infaz koruma memuru ile Antalya Adliyesi’nde görevli katip ve yazıcıların bulunduğu toplam 32 gözaltına alındı.Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Antalya L Tipi Cezaevi ve Adliyede bazı noktalarda arama yapıldı. Aramalarda ele geçirilen dokümanlara el konuldu. Aralarında kadın çalışanların da bulunduğu şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirilerek, Kepez İlçe Müdürlüğü’ne ardından dokuma parkı içinde oluşturulan gözaltı merkezine götürülmüştü. Gözaltı süresi tamamlanan şüphelilerden 32’si bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildiler.
Diğer taraftan 17 Ağustos tarihinde yine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Antalya PTT Başmüdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Antalya Havalimanı, Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü, AFAD Antalya İl Müdürlüğü, Tapu Kadastro 6. Bölge Müdürlüğü ve İş Kurumu’nda yapılan eş zamanlı operasyonda kurum imamları oldukları iddia edilen 24 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler de bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Kurum imamlarına yönelik yapılan operasyonda şüphelilerle birlikte 1 dolarlar, FETÖ’ye ait kitaplar, himmet belgeleri ile kriptolu görüşme programlarının ele geçirildiği bildirilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.