Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’da demorakrasi nöbeti 3’üncü gününde

Demokrasi nöbeti Antalya’da 3’üncü gününü yaşıyor. Nöbete bu defa bugün geniş çaplı bir protokol katılımı oldu.Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bir grup askerin 15 Temmuz Cuma günü İstanbul ve Ankara’da başlatmaya çalıştığı...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 08:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 08:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Demokrasi nöbeti Antalya’da 3’üncü gününü yaşıyor. Nöbete bu defa bugün geniş çaplı bir protokol katılımı oldu.
Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bir grup askerin 15 Temmuz Cuma günü İstanbul ve Ankara’da başlatmaya çalıştığı darbe girişimi ve girişime karşın halkın nöbeti devam ediyor. Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Antalya’da demokrasi için sokağa çıktı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce kişi ellerindeki Türk bayraklarıyla meydanı doldurup demokrasi için nöbet tuttu. Kalabalık meydanda kurulan dev ekranda da son dakika haberleri takip etti.
Dombra ile coştular
Cumhuriyet Meydanı’nı çevreleyen alanda demir bariyerler kurularak alana gelen vatandaşlar tek tek aranıp güvenli bir alan oluşturuldu. Ses sistemlerinden zaman zaman yayınlanan ve AK Parti’nin de seçim müziği olarak kullanılan Dombra ile kalabalık kitlenin zaman zaman coşku dolu anlar yaşadığı görüldü.
Üç gündür süren demokrasi nöbetinde bugün bir de ilk yaşandı. Demokrasi nöbeti için meydana Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu ile 2 kızı, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Akdeniz Üniversitesi Vekil Rektörü Mustafa Ünal, Ak Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, İbrahim Aydın, Gökçen Özdoğan Enç, Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile bazı STK temsilcileri katıldı. Vali Karaloğlu ilk defa alana gelerek demokrasi için nöbet tutanlara destek verdi.
Bir süre vatandaşların arasında duran Antalya Valisi Karaloğlu’ya ve diğer protokol üyelerine vatandaşların ilgisi büyük oldu. Vatandaşların fotoğraf çektirme isteğini karşılıksız bırakmayan Karaloğlu’nun arkasında bir vatandaşın Türk İslam Birliği haritası açması dikkat çekti.
Alanda vatandaşlarla birlikte bir de dua edildi. Dua için ellerini açan vatandaşlar hep birlikte bir daha böyle kötü girişimlerin meydana gelmemesi için hep bir ağızdan dua etti.
Protokol üyeleri gecenin ilerleyen saatlerinde tek tek vatandaşlara hitap etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.