Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’da 48 emniyet mensubu görevden uzaklaştırıldı

Antalya’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında amirlerin de bulunduğu 48 emniyet mensubu görevden uzaklaştırıldı.İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğünde büyük...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında amirlerin de bulunduğu 48 emniyet mensubu görevden uzaklaştırıldı.
İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğünde büyük bir operasyon başlatarak 81 ilde FETÖ/PDY ile irtibatlı çok sayıda polisin görevden uzaklaştırılması kararını aldı. 12 binden fazla polisin örgüt ile bağlantısı olduğu iddia edilirken, Antalya merkez ve 19 ilçe emniyet müdürlüklerinde görevli aralarında emniyet amirlerinin de bulunduğu 48 emniyet personeli görevlerinden uzaklaştırıldı.
Soruşturma sonunda ihraç
Görevden uzaklaştırılan personeller hakkında 10 gün içinde soruşturma açılacağı öğrenildi. Açığa alınan polisler hakkındaki soruşturmayı polis başmüfettişlerinin yürüteceği, soruşturmalar sonucunda, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu belirlenen polislerin meslekten ihraç edileceği belirtildi.
Öte yandan, Eylül ayında OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 210 emniyet personeli hakkında idari işlem başlatılmış, aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 117 emniyet mensubu meslekten ihraç edilmiş, 94 emniyet mensubu ise tutuklanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.