Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’da 16 hakim ve savcı tutuklandı, 30’unun sorgusu sürüyor

Antalya’da, darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında ilçelerde gözaltına alınan hakim ve savcılardan 16’sı tutuklanırken 30 hakim ve savcının adliyedeki işlemleri devam ediyor.Darbe girişimiyle ilgili HSYK 2. Dairesi...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da, darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında ilçelerde gözaltına alınan hakim ve savcılardan 16’sı tutuklanırken 30 hakim ve savcının adliyedeki işlemleri devam ediyor.
Darbe girişimiyle ilgili HSYK 2. Dairesi tarafından Antalya merkez, Alanya, Manavgat, Kemer, Elmalı ve Bölge İdare Mahkemesinden 57 hakim ve savcı açığa alınmıştı. Görevlerinden uzaklaştırılan hakim ve savcıların 30’u Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ekipleri tarafından 2 gün önce gözaltına alındı. Haklarında yakalama kararı olan 14 hakim ve savcının arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.
TEM’de ifadeleri alınan ve sağlık kontrolünden geçirilen 30 hakim ve savcı bugün geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi. "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırma veya bu düzenin yerine başka bir düzen getirmeye çalışma", "Cumhurbaşkanı’na suikastte bulunma", "Cebir ve şiddet kullanarak TBMM’yi ortadan kaldırmaya kalkma", "Silahlı terör örgütüne üye olma", "Silahlı isyana kalkışma" gibi konularda suçlanan hakimlerin adliyedeki sorgulamalarının devam ettiği bildirildi.
Antalya’nın Alanya, Serik, Elmalı ve Manavgat ilçelerinde gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen hakim ve savcılardan 16’sı bugün tutuklanarak cezaevine gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.