Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz, "30 hakim ve savcıdan 29’u tutuklandı"

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya, Korkuteli ve Kemer Adliyelerinde görevli 30 hakim ve savcıdan 29’unun tutuklandığını bildirdi.Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya, Korkuteli ve Kemer Adliyelerinde görevli 30 hakim ve savcıdan 29’unun tutuklandığını bildirdi.
Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, yaptığı yazılı açıklama ile FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya, Korkuteli ve Kemer Adliyelerinde görevli 30 hakim ve savcının gözaltına alındığını bildirdi.
Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz açıklamasına şöyle devam etti:
"Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ’FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak ve cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek’ suçlarından yürütülen 2016/46389 numaralı soruşturma kapsamında; Antalya, Korkuteli ve Kemer Adliyelerinde görevli Hakim ve Cumhuriyet Savcısı 30 kişi gözaltına alınmış olup, kolluk işlemlerinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığımıza ifadeleri alındıktan sonra şüpheli D.Ç. isimli kişi hakkında adli kontrol kararı verilmesi, şüpheliler A.C.,O.Ö., H.Y., F.A., Y.K., D.K., Ö.Ş., N.A., H.Y., M.G., B.E.D., Y.A., S.G., E.M., D.Z., A.B.D., A.D., V.K., O.D., O.A., K.Ü., Ü.A., A.K., M.K., S.A.T., S.D., Ö.D., O.Ç. ve M.E.G. hakkında ise TCK’nın 309/1 ve TCK. 314/2 maddeleri kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmaları talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişlerdir. Antalya 4. Sulh Ceza Hakimliğince tamamlanan sorgularının ardından şüpheliler tutuklanarak konumlarına uygun kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmiştir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.