Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anne Ve Babasını Öldüren Hemşireye Ceza Yağdı

Mersin’de geçtiğimiz yıl Aralık ayında maddi problemler nedeniyle tartıştığı anne ve babasını öldüren hemşire Seher Dadak, kasten adam öldürmekten 2 kez müebbet, ’yağma’ suçundan ise 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.6 Aralık...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anne Ve Babasını Öldüren Hemşireye Ceza Yağdı
Mersin’de geçtiğimiz yıl Aralık ayında maddi problemler nedeniyle tartıştığı anne ve babasını öldüren hemşire Seher Dadak, kasten adam öldürmekten 2 kez müebbet, ’yağma’ suçundan ise 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
6 Aralık 2015 tarihinde, merkez Toroslar ilçesi Arpaçsakarlar Mahallesi’nde ikamet eden Fethi Korkmaz ve eşi Ayla Korkmaz, evlerinde öldürülmüş olarak bulunmuş, kuvvetli cinayet şüphesiyle soruşturmayı yürüten Mersin Cinayet Büro Amirliği ekipleri, aileyi en son ziyaret edenin, Muğla’nın Milas ilçesinde hemşirelik yapan kızları Seher Dadak olduğunu tespit etmişti. Olayın duyulmasının ardından yeniden Mersin’e gelen Dadak, emniyetteki çelişkili ifadelerinin ardından ailesini öldürdüğünü itiraf edince, 9 Aralık’ta tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. İki çocuk annesi Dadak’ın ailesindeki birikimlerini istediği, olumsuz yanıt alınca cinayeti işleyip, ailesinin evinden aldığı 7 bilezik, 1 altın zincir, 2 yüzük, 1 çeyrek altını beraberinde götürdüğü tespit edilmişti.
Dadak, 4 Mart 2016 tarihinde Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada Karataş Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla anne ve babasını nasıl öldürdüğünü anlatmıştı. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 22 Nisan tarihine ertelemişti. Bu tarihte yapılan ikinci duruşmaya ise cezaevinde intihar girişiminde bulunan Seher Dadak katılmamış, mahkeme heyeti de sanığın tutukluluk halinin devamına ve akıl sağlığının tespiti için hastaneden rapor alınmasına karar vererek duruşmayı ertelemişti.
KASTEN ADAM ÖLDÜRMEKTEN 2 KEZ MÜEBBET, YAĞMA SUÇUNDAN 2 KEZ 12,5 YIL HAPİS CEZASI
Mahkeme heyeti olayla ilgili karar duruşmasını bugün yaptı. Gözyaşları içinde mahkeme salonuna giren Seher Dadak, pişman olduğunu ifade etti. Anne ve babasını çok sevdiğini belirten Dadak, "Vicdan azabı çekiyorum. İsteyerek öldürmedim. Ben kimseyi öldüremem. Onlar yaşasaydı beni kurtarırdı. Onlar da benim böyle bir şey yapmayacağımı söylerdi" şeklinde konuştu.
Sanık avukatı da müvekkilinin kendisine ait birikimleri almak istediği için ’yağma’ suçlamasının doğru olmadığını savunarak, ağır tahrik indirimlerinin uygulanmasını istedi.
Savcı mütalaasında ise sanığın kasten öldürme ve yağma suçlarından ikişer kez cezalandırılmasını istedi.
Mahkeme heyeti de sanığın kasten öldürme suçundan 2 kez müebbet hapis cezasına, yağma suçundan da 25 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.