Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anne Katili Genç Kadının Hatıra Defteri Tüyler Ürpertti

Sarıyer’de 57 yaşındaki annesini boğarak öldüren Aslı Sönmezler’in yargılandığı davada, ifade veren baba “Annesi kızımın şizofreni hastası olduğunu benden bile sakladı” dedi. Aslı Sönmezler’in dava dosyasına giren hatıra defterinde...

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sarıyer’de 57 yaşındaki annesini boğarak öldüren Aslı Sönmezler’in yargılandığı davada, ifade veren baba “Annesi kızımın şizofreni hastası olduğunu benden bile sakladı” dedi. Aslı Sönmezler’in dava dosyasına giren hatıra defterinde ise annesini daha önce de öldürecek derecede boğarak son anda vazgeçtiği ifadeleri tüyler ürpertti.
Sarıyer Uskumruköy’de 26 Aralık 2015’te bankacı annesi Belgin Hızal’ı boğarak öldüren ve psikolojik sorunları bulunan Aslı Sönmezlerin yargılanmasına devam edildi. İstanbul 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, sanık Aslı Sönmezler cezaevinden getirilirken, Belgin Hızal’ın kardeşi, yeğeni, yakınları, arkadaşları ve avukatları da duruşmada hazır bulundu. Sanık Aslı Sönmezler’in duruşmada ellerinin sürekli titremesi ise dikkat çekti.
Duruşmanın başlamasının ardından tanık dinlemesine geçildi. İlk olarak dinlenen tanık Aslı Sönmezler’in Amerika’da yaşayan babası Haluk Sönmezler, salona girdiğinde kızının yüzüne bakarak gülümsedi. Aslı Sönmezler de aynı gülümsemeyle babasına karşılık verdi.
Eşi Belgin Hızal’dan yıllar önce ayrıldığını ve Amerika’da yaşadığını belirten Baba Sönmezler, “Benim söyleyecek pek bir şeyim yok maalesef. Eski eşim Belgin geçen yıl Ağustos ayında bana bir mail attı. Aslı’nın şizofreni hastası olduğunu, tek başına Bodrum’da yaşadığını, 1 senedir görmediğini söyleyerek benden yardım istedi. Ama ben kendisinin bu sözlerine inanmadım. Hata yapmışım. Yardım etmedim. Sonrasında Belgin,Aslı’yı yanına almış ve korktuğu başına gelmiş. Çok üzgünüm hem Belgin hem de Aslı adına” diye konuştu.
“ANNESİ KIZIMIN HASTA OLDUĞUNU BENDEN DE SAKLADI”
Baba Sönmezler, kızının hasta olduğunu bilmediğini kaydederek, “Annesi kızımın hasta olduğunu senelerce saklamıştır. Benden de dahil. Aslı bana daha önce çok ağır ifadeler içeren mailler atmıştır. Ben kızımdan uzaklaştım. Rahmetli bana hasta olduğunu söyleseydi kızıma farklı şekilde davranırdım. Eski eşim bana sürekli Aslı uyuşturucu kullanıyor diyerek hastalığını sakladı” dedi.
TANIK: “ASLI ‘BİR PİSLİĞİ ÖLDÜRDÜM’ DEDİ”
Duruşmada daha sonra Belgin Hızal’ın ablası Elvida Hızal sanıktan şikayetçi olarak davaya katılmak istedi. Söz alan Elvida Hızal, “Aslı benim 3’üncü evladım gibiydi. Biz çekirdek aileydik. Bu olanlara inanamıyorum” şeklinde konuştu. Olay yerine ilk giden Belgin Hızal’ın yeğeni ise “Eve gittiğimizde Aslı oturuyordu ve ‘Bir pisliği öldürdüm’ dedi. Her zaman annesine karşı saldırgandı. Hatta bu zaman zaman şiddete varıyordu” ifadelerini kullandı.
CİNAYET EVİNDEN ASLI SÖNMEZLER’İN HATIRA DEFTERİ ÇIKTI
Hızal ailesinin avukatı, cinayetin gerçekleştiği evde yaptıkları aramada, Aslı Sönmezler’e ait bir hatıra defteri bulduklarını söyledi. Defterde İngilizce ve Türkçe karışımı yazılar ve Aslı Sönmezler tarafından çizilen resimler bulunduğunu kaydeden avukat, “Defterde, Aslı’nın annesini daha önce de boğmaya kalkıştığı ve uyuşturucu kullandığına ilişkin bilgiler yer almaktadır. İncelenmesini istiyoruz” dedi.
Sönmezler’in el yazması hatıra defterinde,
“Ben belki para fakiri değildim ama sevgi fakiriydim. Gerçi hala da öyleyim çünkü 2 sene önce çok uyku ve uykusuzluktan şizofren bir dünya yarattım kendime. Sonunda bir gün okul benim bu uyuşturucu ve uykusuzluğumu duydu ve beni hastaneye kapattı. Çıktığımda bir tek en iyi arkadaşım dediğim insana bu şizofren dünyamı gidip herkese söylemiş. Ailem de var zaten. Babam kendisi bizzat kocaman yalan bir dünyada yaşıyor. Aile hayatımda sürekli baskı altındaydım. Çünkü daha önce de söylediğim gibi benim babam sapık. Benim annem insanı çok kolay çıldırtma kabiliyetine sahip bir kadındır. Nasıl anlatsam bilemiyorum o yüzden anlatmayacağım. Ancak olay şöyleydi. Uyuşturucuyu bıraktıktan birkaç hafta sonra annem bir gün eve gelip beni  hala uyuşturucu kullanmakla suçlamaya başladı. Ben de o ara çok spor yapıyordum, adrenalin patlaması anlayacağınız. Benim üzerime geldi . Bende o an kontakt bir attı. Ben annemi çok korkunç bir şekilde dövdüm. Hem de öyle böyle değil. Kavga bitip annemi evden attığımda, bütün sokak pencerelere çıkmış bizi dinliyordu. Düşünün yani ne canice bir kavga. Hatırlıyorum bir ara annemin üstüne gırtlağına öyle sıkı sarılmış duruyordum ki bir an hatta birkaç an  düşündüm ‘Öldüreyim mi Aslı ‘ dedim kendi kendime ‘bütün derdin biter’. O zaman anladım cinnet geçirmek neymiş diye. İnsanlar nasıl bütün aileyi öldürüyorlar anladım” ifadeleri yer aldı.
“BEN ANNEMİ ÖLDÜRECEĞİMİ YAZMIŞ MIYIM?”
Tanık ifadelerine ilişkin söz verilen sanık Aslı Sönmezler, kendisine ait bir hatıra defteri olmadığını, söz konusu defterin annesinin olabileceğini kaydetti. “Ben annemi öldürme noktasına geldiğimi yazmış mıyım bakmak istiyorum” dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı hatıra defterini sanığa inceletti. Defteri inceleyen Sönmezler “Defter bana ait. Ama annemle ilgili bahsedildiği gibi cümle bulamadım. Daha sonra inceleyeceğim” dedi.
AKIL SAĞLIĞI ARAŞTIRILACAK
Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Aslı Sönmezler’in akıl sağlığının araştırılması için Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporun beklenmesine karar verdi. Sönmezler’in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Sarıyer Uskumruköy’deki Bizim Vadi Sitesi’nde yaşayan, özel bir bankanın üst düzey yöneticisi Belgin Hızal (57), psikolojik rahatsızlıkları bulunan kızı Aslı Sönmezler (34) tarafından boğularak öldürülmüştü. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Aslı Sönmezler hakkında iddianame hazırlayan savcılık, Sönmezler’e hastalığı nedeniyle ceza verilmemesi talebiyle dava açmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.