Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara’da son 3 ayda 72 asker FETÖ itirafçısı oldu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında son 3 ayda 72 asker itirafçı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında son 3 ayda 72 asker itirafçı oldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturmaları hız kesmeden devam ederken, örgüt mensubu olan ve deşifre edilemeyen kripto FETÖ’cüler savcılıklara giderek etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istiyor. Başsavcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, son 3 ayda toplam 72 asker etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyerek itirafçı oldu.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’in koruma subayı Burak Akın’ın itirafçı olmasının ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli 11 asker, itirafçı olmak için savcılığa başvurdu. İtirafçı askerlerin ifadeleri doğrultusunda 6 sivil imam gözaltına alındı. Gözaltına alınan sivil imamlardan birinin GATA’da görevli FETÖ’cü subayların imamı Metin Bozkurt isimli İngilizce öğretmeni olduğu öğrenildi.

İtirafçı 3 asker ile 2 FETÖ’cü imam mahkemeye sevk edildi

İtirafçı olmak isteyerek teslim olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli 3 asker ile askerlerden sorumlu 2 mahrem imam, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün Ankara Adliyesi’ne getirildi. Savcıya ifade veren 3 askerden 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmak istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. 2 mahrem imam ile bir askerin ise tutuklanması talep edildi. Şüphelilerin mahkemedeki işlemleri devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.