Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara’da “HDP” Protestosu

Vatan Partisi mensubu bir grup, HDP’yi TBMM’de bölücü terör örgütünün gösterisini yaptıkları gerekçesiyle protesto etti.Güvenpark’ta toplanan grup adına bir konuşma yapan Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Osman Yılmaz, “2 Mayıs Pazartesi...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vatan Partisi mensubu bir grup, HDP’yi TBMM’de bölücü terör örgütünün gösterisini yaptıkları gerekçesiyle protesto etti.
Güvenpark’ta toplanan grup adına bir konuşma yapan Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Osman Yılmaz, “2 Mayıs Pazartesi günü TBMM’de bir canlı bomba saldırısı gerçekleşmiştir. Dokunulmazlıkların konuşulduğu komisyonda HDP’li sözde milletvekilleri PKK marşı söyleyerek, Öcalan lehine sloganlar atarak bölücü bir gösteri yapmışlardır. PKK, Sur’da, Cizre’de Nusaybin’de hendeklere gömülürken, mecliste gösteri yapmaktadır. Milletimizin şehit cenazelerinde, ‘Mecliste PKK istemiyoruz’ sloganlarına karşı PKK Mecliste sloganla, marşla eylem yapmıştır” ifadelerini kullandı.
"MECLİS’TE YAPTIKLARI BÖLÜCÜ TERÖR GÖSTERİSİ, TEK BAŞINA KAPATMA SEBEBİDİR"
Vatan Partisi olarak 7 Haziran seçimleri öncesinden beri PKK’nın Meclis’e sokulmasına karşı mücadele ettiklerini belirten Yılmaz, “HDP’nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açması için Yargıtay Başsavcılığı’na başvurduk. Şu anda HDP’nin kapatılması nedenlerine bir tane daha eklenmiştir. Meclis’te yaptıkları bölücü terör gösterisi, tek başına kapatma sebebidir” şeklinde konuştu.
Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.