Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara Suç İşleme Oranı Sıralamasında 2. Sırada

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Ankara, suç işleme oranı sıralamasında İstanbul’dan sonra 2. sırada yer alıyor.Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Ankara, suç işleme oranı sıralamasında İstanbul’dan sonra 2. sırada yer alıyor.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Ankara’nın Türkiye genelinde suç işleme oranı sırasında 2’nci sırada yer aldığı belirtildi. Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:
“İlimiz, Başkent olması sebebiyle tüm kamu, kurum ve kuruluşlarının merkez taşra yapılanmalarını, yabancı devlet temsilcilikleri gibi hassas noktalarını fazlasıyla bünyesinde barındırmasının yanı sıra, sosyal, kültürel ve spor etkinlikleri alanında yoğun bir şehir olmakla birlikte suç işleme oranı sırasında İstanbul’dan sonra Türkiye genelinde 2’nci sırada yer almaktadır. Güvenlik hizmetlerinin sürekli ve etkin olarak yerine getirilmesi, kamu düzeninin ve genel asayişin sağlanması, genel güvenliğin korunması, suçların oluşmadan önlenmesi ve suç işlendikten sonra takip edilip işlenen suçlarla ilgili şüpheliler yakalanarak haklarında gerekli adli ve idari işlemler süratli bir şekilde yapılmaktadır.”
Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu ve önem arz eden cadde, sokak ve güzergahlarda, motorize ekip ve yaya devriyenin arttırılarak polisin görünürlüğünün artırıldığının belirtildiği açıklamada, “Suç ve suçlarla mücadele kapsamında 23.03.2016-29.03.2016 tarihleri arasında ilimiz Asayiş Şube Müdürlüğü ve 7 merkez ilçe sorumluluk bölgesinde meydana gelen adli olaylarda; bin 8 şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş ve bu şahıslardan 16’sı tutuklanmıştır. 37 bin 420 şahsın kontrolleri yapılarak GBT kontrolünden geçirilmiş, 73 bin 752 oto incelenmiştir. İncelemesi yapılan şahıs ve otolardan; 716 çeşitli suçlardan aranan şahıs yakalanarak adli mercilere intikal ettirilmiş, 334 araca adli ve idari işlem yapılmış olup, 86 çalıntı oto bulunmuş, 49 oto trafikten men edilmiş, 192 modifiyeli araca gerekli işlemler yapılmıştır. Görevlilerimizce yapılan adli ve idari işlemler neticesinde; 13 ruhsatsız tabanca, 10 ruhsatsız tüfek, 7 kurusıkı tabanca, 17 kesici-delici alet, 283 adet fişek, bin 134 gram uyuşturucu madde ve bin 396 kaçak sigara ele geçirilmiştir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.