Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara Adliyesi önünde Yazıcıoğlu protestosu

Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verilmesini protesto eden BBP Ankara İl Başkanlığı üyeleri ve Türk Hukuk Enstitüsü...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verilmesini protesto eden BBP Ankara İl Başkanlığı üyeleri ve Türk Hukuk Enstitüsü üyeleri adliye sarayı önüne siyah çelenk bıraktı.
Ankara’da, BBP İl Başkanlığı üyeleri ve Türk Hukuk Enstitüsü üyeleri, Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmaya takipsizlik kararı verilmesini protesto etti. Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yapan BBP Ankara İl Başkanı Mahir Alay, “25 Mart 2009’da Keş Dağları Karayakup Tepesi’nde bindikleri helikopterin kırıma uğratılması sonucu Muhsin Başkanımız ve arkadaşlarımız şehit olmuşlardır. Dün itibariyle, dahili ve harici imkansızlıklara ve yalnız bırakılmamıza rağmen, şehitlerimizin aileleri ve camiamızla birlikte yürüttüğümüz hukuki süreçle alakalı karar maalesef takipsizlikle neticelendirilmiştir” dedi.
Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkanı Av. Ali Çelikkaya ise “Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türk milletinin yetiştirdiği büyük devlet ve siyaset adamı, Muhsin Yazıcıoğlu’nun da hayatını kaybettiği elim olay ile ilgili soruşturmada; ihlallerinin bulunduğu, arama faaliyetlerini geciktirdikleri ve delilleri kararttıkları iddiasıyla haklarında açılan soruşturmada 132 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verilmesi başta merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ailesi, yüce Türk milletinin, sevenlerinin ve ülküdaşlarının vicdanlarını rahatsız etmiştir” ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasının ardından, Ankara Adliyesi önüne siyah çelenk bırakan grup olaysız dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.