Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anadolu Üniversitesi’nde 1 Mayıs Gerginliği

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde bir grup öğrenci ile özel güvenlik görevlileri arasında eşine az rastlanır yaşanan arbede de, tekmeden yumruğa, kozalaktan yangın tüpüne kadar her şey kullanıldı. En ilginci ise öğrencilerin, güvenlik...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2015 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2015 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Üniversitesi’nde 1 Mayıs Gerginliği
Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde bir grup öğrenci ile özel güvenlik görevlileri arasında eşine az rastlanır yaşanan arbede de, tekmeden yumruğa, kozalaktan yangın tüpüne kadar her şey kullanıldı. En ilginci ise öğrencilerin, güvenlik görevlilerinin üzerine sıktıkları yangın tüpünü eylemleri bittikten sonra geri teslim etmeleri oldu.
Yaklaşık 30 kadar öğrenci, Yunus Emre Kampüsü’nün yaklaşık 5 metre yükseklikteki Cumhuriyet Kapısı’na 1 Mayıs İşçi Bayramı’na çağrılarına ilişkin pankartı asmak istedi. Pankart asmak için kapının üstüne çıkan öğrencileri, özel güvenlik görevlileri indirmek istedi. Bu sırada öğrenciler ile özel güvenlik görevlileri birbirlerine tekme ve yumruklarla müdahale etti. Gerginlik, daha sonra kapının aşağısında da devam etti. Ardından öğrenciler kampüs içerisinden buldukları yangın tüpünü özel güvenlik görevlilerinin üstüne sıkarak, kozalak fırlattı ve istedikleri pankartı kapıya astılar. Bir süre burada asılı kalan pankartı toplayan öğrenciler, rektörlüğe doğru yürüyüşe geçti. Rektörlük önünde aralarından seçilen 5 temsilcinin yetkililerle görüşmesiyle gerginlik sona erdi.
Öte yandan öğrenciler, bir süre önce üzerilerine sıktıkları yangın tüpünü, rektörlük önünde özel güvenlik görevlilerine teslim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.