Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Amonyum Nitratlı Gübrelerin Satışı Durduruldu

Bombalı eylem saldırılarında ve yüksek tesirli patlayıcı yapımında etken madde olarak kullanılan amonyum nitratlı gübrelerin satışı yurt genelinde durduruldu.Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri Gaziantep’te 107 adet...

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bombalı eylem saldırılarında ve yüksek tesirli patlayıcı yapımında etken madde olarak kullanılan amonyum nitratlı gübrelerin satışı yurt genelinde durduruldu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri Gaziantep’te 107 adet gübre satış bayisindeki amonyum nitrat gübrelerinin stoklarını sayarak, gübre satışının ikinci bir emre kadar yasaklandığını bayilere bildirdi. Bayilerdeki gübre stoklarını belirleyen ekipler, gübreleri işletmelere ‘yediemin’ olarak teslim etti.
"67 TON GÜBRE ELİMİZDE KALDI"
Bakanlıktan gelen talimat üzerine elindeki 67 ton amonyum nitrat gübresinin satışının durdurulduğunu ve bu şekilde mağdur olduğunu belirten zirai ilaç gübre bayi sahibi Abuzer Kılıç, “Bana göre bu geç kalmış bir uygulama. Çünkü bu tür olaylar 2 yılı aşkın süredir var. Daha önceden bizdeki satışını değil de fabrikalardaki üretimi durdurulabilirdi. İthalat ve üretim yasaklanır ve alternatif çözümler aransaydı, bu 2 yıl içinde biz gübre bayileri de elimizdeki tonlarca gübreyi satmış olurduk. Ve stoklarda gübre kalmadığı zaman ise fabrikalardan yasalara uygun alternatif üretilmiş gübrelerden alırdık’’ dedi.
ÇİFTÇİLER DE ZORLANACAK
Yapılan bu uygulama ile çiftçilerin de zor durumda kalacağına dikkat çeken Kılıç, “Şu anda tam pamuk ve sebze sezonu, nitrata çok ihtiyaç var. Bu ihtiyacı da üre ve amonyum sülfat gibi kimyasallarla karşılayacağız’’ diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.