Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ambulansla Kaçan Zanlılar Vurgun Yapamadan Yakalandı

Adana’da, polisin ’dur’ ihtarına uymayıp kaçtıktan sonra otomobili bırakıp ambulansla kaçan ikisi kadın 4 kişinin, bankadan çıkan vatandaşları takip edip otomobillerin camını kırıp ya da lastiğini patlatarak hırsızlık yapmaya hazırlandığı...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2015 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2015 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da, polisin ’dur’ ihtarına uymayıp kaçtıktan sonra otomobili bırakıp ambulansla kaçan ikisi kadın 4 kişinin, bankadan çıkan vatandaşları takip edip otomobillerin camını kırıp ya da lastiğini patlatarak hırsızlık yapmaya hazırlandığı ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesi Ova mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, 7 aylık hamile Sevgi Ç. (27), Seyit K. (20) ve Kör Bülent lakaplı Bülent K. ile ismi öğrenilemeyen 1 kişi, 34 HJ 1000 plakalı otomobille Mersin’in Tarsus ilçesinden Adana’ya gelerek Onur mahallesindeki banka önünde beklemeye başladı. Bankadan yüklü miktarda para çekip otomobillerine binen vatandaşları takip edip cam kırmak ya da lastik patlatmak suretiyle hırsızlık yapmak isteyen zanlılar bir süre banka önünde gezmeye başladı.
Bu arada güven tim ekipleri de banka önünde önlem aldı. Polis, lüks otomobille gezen şahıslardan şüphelenerek "dur" ihtarı yaptı. Bunun üzerine Seyit K. otomobili sağa doğru çekiyor gibi yapıp motosikletli polisler durunca birden gaza basıp kaçtı. Polisler bunun üzerine motosikletlere binip zanlıları takibe başladı. 20 dakika süren kovalamaca sonrası zanlılar otomobili bırakıp yaya kaçtı. Bülent K, üç zanlıdan ayrılıp kaçtı. Yedi aylık hamile kadın yanlarında olduğu için bir eve sığınan zanlılar 112’yi arayarak "Hamile kadın var fenalaştı acil ambulans gönderin" dedi. Bunun üzerine olay yerine ambulans geldi. İki kadın ve bir erkek ambulansa binerek olay yerinden uzaklaştı. Polis zanlıların ambulansla kaçtığını öğrenerek uygulama yaptı. Zanlıların Adana Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne geçtiği öğrenildi. Hamile kadın ve Seyit K. burada polis tarafından gözaltına alındı, diğer kadının kaçtığı öğrenildi. Zanlılar, emniyete getirilerek sorguya alındı. Bu arada otomobilde bir de sahte plaka bulundu. Sevgi Ç.’nin polise, "bankadan çıkan vatandaşları soymak için Adana’ya geldiklerini, polis fark edince kaçtıklarını kendisinin de aile süsü vermek için otomobilde olduğunu polise yakalanma ihtimaline karşılık önceden ambulansla kaçma planı yaptıklarını söylediği" öğrenildi.
Seyit K.’nın hırsızlıktan 16 suç kaydı bulunduğu belirlendi. Kaçan Bülent K.’nın ise hırsızlık ve dolandırıcılıktan çok sayıda aranması olduğu belirlendi. Zanlıların sorgusunun emniyette devam ettiği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.