Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Amasra Minik Burak’ı Uğurladı

Bartın’ın Amasra ilçesinde, bilgisayar adaptörünün tutuşmasıyla çıkan yangında dumandan zehirlenerek hayatını kaybeden 4 yaşındaki Burak Kara’nın cenazesinde gözyaşları sel oldu. Burak Kara’nın cenazesi Amasra’da defnedildi.2 gün...

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bartın’ın Amasra ilçesinde, bilgisayar adaptörünün tutuşmasıyla çıkan yangında dumandan zehirlenerek hayatını kaybeden 4 yaşındaki Burak Kara’nın cenazesinde gözyaşları sel oldu. Burak Kara’nın cenazesi Amasra’da defnedildi.
2 gün önce Amasra’nın Kum Mahallesi’nde meydana gelen olayda babasından boşanan annesiyle birlikte aynı evde yaşayan 4 yaşındaki Burak Kara, annesinin işe gitmesi üzerine evdeki yatağının üzerinde, dizüstü bilgisayarın adaptörünü prize takarak film izlemeye başlamıştı. Komşuları, dumanı fark etmesi üzerine kapıyı açarak Burak’ın evine girmişti. Yatakta film izlerken dumandan etkilenip yere düşen Burak Kara’yı halsiz halde bulan komşuları, çocuğu hemen ilçe hastanesine götürmüştü. Yapılan tüm müdahalelere rağmen, dumandan zehirlendiği tespit edilen Burak Kara, hayata döndürülememişti.
ANNENİN GÖZYAŞLARI SEL OLDU
Dün Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Burak Kara’nın cenazesi otopsi yapıldıktan sonra bu sabah Amasra Belediyesi’ne ait cenaze aracı ile Amasra’ya getirildi. Burak Kara’nın cenazesi Amasra’da halasının iş yeri önüne getirildi. Burak’ın annesi Nezaket Mankaoğlu ve yakın akrabaları gözyaşları içinde okunan Kur’an-ı Kerim’i dinledi. Olayın yaşandığı günden beri bitkin bir halde görünen ve sürekli gözyaşı döken anne Nezaket Mankaoğlu’nu akrabaları teselli etmeye çalıştı. 3 buçuk yıl önce eşinden ayrılan Burak’ın babası Murat Kara ise, cenazede hazır bulundu. Ayakta durmakta güçlük çeken baba Kara zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.
3 GÜN ÖNCE FACEBOOK ARACILIĞI İLE GÖRÜŞMÜŞLER
Oğlu ile en son 3 gün önce internetten görüştüklerini ifade eden acılı baba Murat Kara, “Yavrumu kaybettim. Ölüm haberini çalışırken aldım. Bitmiş vaziyetteyim konuşacak bir şeyim de yok. Eşimden ayrılalı 3 buçuk sene oluyor. Velayeti annesindeydi, onun yanında kalıyordu. En son 3 gün önce sosyal medya ile görüşmüştük. Ona dedim ki bir isteğiniz arzunuz olursa bana söyleyin yazın. Ulaşamıyorum size telefon yok bir şey yok dedim. Haberi iş yerinde aldım perişan oldum. Yüz yüze ise, 1 buçuk ay önce görüşmüştüm” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.
KÖPEĞİ ‘CESSY’ TABUTUN BAŞINDAN AYRILMADI
Amasra’da sokak hayvanlarına sevgisiyle bilinen Burak Kara’nın kendisine ait olan ve adını ‘Cessy’ koyduğu köpeği de tabutun başına geldi. Burak’ın tabutunun başından ayrılmayan ’Cessy’, cenazeye gelenleri duygulandırdı. Kur’an-ı Kerim okunduktan sonra cami imam hatibi Muhammet Gürel, Burak’ın köpeğinin Kur’an-ı Kerim bitene kadar tabutun altından kalkmadığını, insanlar olarak yenen ekmeği inkar etmemek gerektiğini ifade etti. Gürel, son olarak Burak’ın köpeğinin tabutunun altında beklemesinin sahibini tanıdığını ve sadakat gösterdiğini ifade etti. Helallik alınmasının ardından Burak’ın cenazesi Amasra Merkez Camii’ne götürüldü. Amasra Merkez Camii’nde kılınan öğle namazına müteakip Burak Kara için cenaze namazı kılındı. Cenazede Burak’ın annesi yakın akrabaları ve sevenleri gözyaşları döktü. Namazının ardından Burak’ın cenazesi Amasra Mezarlığı’na defnedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.