Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alpaslan Çelik’in Tutuklanması

İzmir’de tutuklanan Alparslan Çelik’in avukatı Naci Tataç, müvekkilinin 6136 sayılı Kanun’a muhalefetten tutuklandığını belirterek, “Kendisi mahkemede silahlarla alakasının olmadığını da belirtti. Türk halkının vicdanında müvekkilimin...

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2016 23:41
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2016 23:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de tutuklanan Alparslan Çelik’in avukatı Naci Tataç, müvekkilinin 6136 sayılı Kanun’a muhalefetten tutuklandığını belirterek, “Kendisi mahkemede silahlarla alakasının olmadığını da belirtti. Türk halkının vicdanında müvekkilimin yerini biz gayet iyi biliyoruz” dedi.
İzmir’de polis tarafından gözaltına alınan 15 zanlıdan aralarında Alparslan Çelik’in de bulunduğu 7 kişi, sevk edildikleri 3. Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklandı. Rus uçağının pilotunu öldürdüğü iddia Alpaslan Çelik, İsmail Demir, Mustafa Develi, Asil Tırnova, Fatih Arnas, Bayram Karaarslan ve Murat Gezer, “6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” suçundan tutuklandı. Zanlılardan 2’si ise adli kontrol şartıyla, 6’sı da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Alpaslan Çelik’in avukatı Naci Tataç, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Mahkeme kararını verdi ve müvekkilim tutuklandı. Ancak burada gördüğümüz kadarıyla sorgu aşamasından beri yargılanan müvekkilim değil, vatanseverliktir. Dolayısıyla çok üzüntü içerisindeyiz. Müvekkilim 6136 sayılı Kanun’a muhalefetten dolayı tutuklanmıştır. Kendisi mahkemede silahlarla alakasının olmadığını da belirtti. Türk halkının vicdanında müvekkilimin yerini biz gayet iyi biliyoruz. Allah’tan hayırlısını diliyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.