Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alparslan Çelik, Rus Pilota Ateş Etmemelerini Söylemiş

Düşürülen Rus uçağından paraşütle atlayan pilotu öldürmesi ile ilgili, beraberindeki 14 kişi ile gözaltına alınan Alparslan Çelik’in, Rus pilotun atlaması anında yanındakilere ateş etmemesi gerektiğini söylediği öğrenildi.Türkiye-Suriye...

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2016 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2016 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Düşürülen Rus uçağından paraşütle atlayan pilotu öldürmesi ile ilgili, beraberindeki 14 kişi ile gözaltına alınan Alparslan Çelik’in, Rus pilotun atlaması anında yanındakilere ateş etmemesi gerektiğini söylediği öğrenildi.
Türkiye-Suriye sınırında Türk hava sahası ihlali gerekçesiyle düşürülen Rus uçağından atlayan pilotu öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Alparslan Çelik ve beraberindeki 14 kişi adliyeye sevk edilmelerinin ardından "6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet" suçuyla İzmir 3. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.
ATEŞ ETMEMELERİ İÇİN UYARMIŞ
Alınan bilgiye göre, savcı, Alparslan Çelik’e Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotuna ateş edilmesi anıyla ilgili görüntüleri sordu. Bunun üzerine Çelik’in de yanındakilere ateş etmemeleri konusunda uyarıda bulunduğunu söylediği öğrenildi.
Ayrıca Suriye’den gelen grubun aracında arama yapan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin de aramada 1 Kalaşnikof ve 2 Thompson marka toplam 3 tüfeği ele geçirdiği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.