Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ALKÜ’den operasyon açıklaması

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörlüğü, 50 akademik ve 1 idari personelin açığa alındığını bildirdi.ALKÜ Rektörlüğü, üniversitede FETÖ/PDY soruşturmalarının devam ettiğini yazılı bir açıklama ile bildirdi. ALKÜ’den...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2016 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2016 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörlüğü, 50 akademik ve 1 idari personelin açığa alındığını bildirdi.
ALKÜ Rektörlüğü, üniversitede FETÖ/PDY soruşturmalarının devam ettiğini yazılı bir açıklama ile bildirdi. ALKÜ’den yapılan açıklama şöyle devam etti:
“15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain kalkışmayı yapan FETÖ/PDY ile ilgili üniversitemiz mensuplarını belirlemek için ildeki ilgili kamu kuruluşları ile ortaklaşa yürütülen dikkatli çalışmalar sonucu, 28 Temmuz 2016 tarihi itibari ile üniversitemizde toplamda 50 akademik ve 1 idari personel açığa alınmıştır. Yabancı uyruklu statüde çalışan bir öğretim elemanının sözleşmesi tek taraflı feshedilerek üniversitemizden uzaklaştırılmış; üniversitemizde geçici görevle bulunan 5 öğretim elemanının ise görevlendirmeleri bu kapsamda iptal edilmiştir.”
ALKÜ’de 130 akademik personelin bulunduğu belirtilen açıklamada, “açığa alınan 50 akademik personel Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi kurulmadan önce istihdam edilen kişilerdir. Bu konudaki çalışmalar devam etmekte olup, gelişmeler oldukça kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilecektir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.