Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aliağa’da 7 imam ve 1 Kuran kursu öğretmeni açığa alındı

İzmir’in Aliağa ilçesinde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 7 imam ve 1 Kur’an kursu hocası daha açığa alındı.Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişiminin...

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Aliağa ilçesinde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 7 imam ve 1 Kur’an kursu hocası daha açığa alındı.
Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişiminin ardından, örgütle bağlantısı bulunan kamu çalışanlarına yönelik operasyonlar sürüyor. Edinilen bilgiye göre, operasyonlar çerçevesinde Aliağa’daki camilerde görev yapan 7 imam ve 1 Kur’an kursu öğretmeni daha açığa alındı. Aliağa’da daha önce gerçekleştirilen operasyonlarla birlikte Aliağa İlçe Müftülüğünde açığa alınanların sayısı 10’a ulaştı.
FETÖ bilançosu
15 Temmuz tarihinden bu güne kadar 3 hakim, 1 cumhuriyet savcısı, 29 öğretmen, biri komiser yardımcısı olmak üzere 5 emniyet görevlisi, biri müdür yardımcısı ve biri memur olmak üzere Aliağa Vergi Dairesi’nden 2 personel, Aliağa İlçe Müftüsü ve 8 personeli, Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli bir astsubay, 4 EÜAŞ personeli, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görevli bir üsteğmen ve Aliağa Devlet Hastanesi’nde görevli iki hemşire görevden uzaklaştırıldı. Önceki günlerde açığa alınan 1 sahil güvenlik personeli soruşturma bitiminde göreve iade edilirken, 1 jandarma astsubayı ise meslekten ihraç edildi. Emniyetteki 55 personelle ilgili soruşturmaların ise halen devam ettiği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.