Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ali İsmail Korkmaz Davası Yeniden Görülüyor

Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Anadolu Üniversitesi öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın duruşması sürüyor.Kayseri Adliyesi konferans salonunda gerçekleştirilen duruşmada sanıkların ifadeleri SEGBİS sistemi ile...

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2016 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Anadolu Üniversitesi öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın duruşması sürüyor.
Kayseri Adliyesi konferans salonunda gerçekleştirilen duruşmada sanıkların ifadeleri SEGBİS sistemi ile alındı. Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi‘nden SEGBİS ile bağlanan Mevlüt Saldoğan, savunmasında Güneydoğu’da şehit olan askerlere rahmet diledi. Anne Emel Korkmaz, Sanık Mevlüt Saldoğan’ın sözlerine, “Bu savunma mı” şeklinde tepki gösterdi. Sanık Mevlüt Saldoğan, Mahkeme Başkanı’nın uyarıda bulunması üzerine savunmasını şöyle sürdürdü:
“Diyarbakır’da Sur’da Mardin’de Cizre’de şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Gerekçeli savunmamızda belirttiğimiz gibi güvenlik kameralarında görülen şahsın Ali İsmail Korkmaz olduğu tespit edilmemiştir. Yalan ve iftiralarla hakkımda hüküm verilmiştir. Cumhuriyet savcıları görüntülerdeki şahsın Ali İsmail Korkmaz olduğu ön yargısı ile hareket etmiştir. Dosyada şahsım katil olarak ilan edildi. Ali İsmail Korkmaz’ın en son yaptığı görüşmelerde ortaya çıktığı üzere, Yunus Emre Hastanesi’ne gittiğinde ev taşırken kafasını çarptığı şeklindeki ifadeleri aynıdır. Bu nedenle beyin travması geçirdiği ortadadır. Görüntülerde sadece benim olduğum kısımlar montajlanmıştır. Bu durum olayda kasıt olduğunu ve benim günah keçisi olarak ilan edildiğimi göstermektedir. Ben o gece mevcut hükümete karşı darbe girişimlerini önlemek için görevlendirildim. Olayın toplumsal koruma esnasında meydana gelmiş olması ve sürekli olarak linçe maruz kaldığım göz önünde bulundurulduğunda, cezamın sona ermesi gerekmektedir. Beraatimi talep ediyorum.”
“GÖRÜNTÜLERDEKİ ŞAHIS ALİ İSMAİL KORKMAZ DEĞİL”
Çifteler Asliye Ceza Mahkemesi’nden bağlanan Sanık Yalçın Akbulut ise, görüntülerdeki şahsın Ali İsmail Korkmaz olmadığını söyledi. Ali İsmail Korkmaz’ın, Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne gittikten sonra, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gittiği zamana kadar geçen 17 saatlik sürede ne yaptığının incelenmediğini savunan Sanık Yalçın Akbulut, “Olayın görüntüleri zaten sizde mevcut. Sanıklardan hiçbirinin elinde sopa olmadığı ve sonrasında olay yerinden uzaklaşmadığı görülüyor. Ali İsmail Korkmaz’ın ifadesinde Mevlüt Saldoğan’ın tekme attığı yönünde bir şey bulunmamaktadır. Bu da görüntülerdeki kişinin Ali İsmail Korkmaz olmadığını göstermiştir. Ali İsmail Korkmaz olaydan hemen sonra bir hastaneye sonra devlet hastanesine gitmiş. Yine Devlet Hastanesi’nden Osmangazi Üniversite Hastanesi’ne gittiği 17 saat boyunca ne gibi bir olaya karıştığı araştırılmamıştır. Yine şahsın başındaki darbenin birinci derecede ölüme sebep vereceği incelenmemiştir. Görüntülerde darp edilen şahsın kafasında aldığı darbelerin kim tarafından kaç kez darp edildiği açıktır. Raporu hazırlayan kişinin alelade rapor hazırladığı çok bellidir. Şahsın fiziki olarak benzerlik gösterdiği belirtilmiş ama hangi fiziki özelliğinin benzediğine raporda değerlendirilmemiştir. Görüntüye dikkatlice bakıldığında önümüzde sanık fırıncı arkadaşların olduğu görülmektedir” diye konuştu.
“PARALEL OYUNU OLABİLİR”
Sanık Yalçın Akbulut, raporun hazırlandığı dönemde TÜBİTAK’ta çalışanların paralel örgüt üyesi olabileceğini belirtti ve “Ben görüntüde 2 saniye görülmeme rağmen buna raporda yer verilmemiştir. Paralel operasyonları kapsamında TÜBİTAK’ta çok sayıda çalışan uzaklaştırılmıştır. Dolayısıyla bu raporun o dönemde hazırlandığı göz önünde bulundurulmalıdır. Raporun tekrar liyakat sahibi kişiler tarafından değerlendirilmesini talep ediyorum. Bu şahıslar DHKPC örgütü tarafından devrim şehidi olarak ilan edilmiş, devletimizin görevlileri de vatan haini ilan edilmiş, özgürlüğümüz, ailemiz, elimizden alınmıştır. Ali İsmail Korkmaz’a rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Adaletin suçsuz insanlar üzerinden yapılandırılmamasını ve beraatimi talep ediyorum” ifadelerini kullandı.
Gökhan Korkmaz, Hüseyin Engin, İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever de suçsuz olduklarını ileri sürdü ve beraatlerini talep etti. Dava sürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.