Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alanya’da FETÖ operasyonu

Alanya İlçe Jandarma Komutanlığına Bağlı İncekum Jandarma Ekipleri Bir İhbar Üzerine Fetö Üyesi Olduğu Belirtilen Olan 36 Yaşındaki Öğretmen D.k., Yakaladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2016 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alanya’da FETÖ operasyonu
Antalya’nın Alanya ilçesinde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, eski emniyet müdürü, vergi dairesi eski müdürü, Alanya Aladdin Keykubat Üniversitesinden 70’e yakın akademisyen ve idari personel ile iş adamı gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ soruşturması kapsamında Alanya ilçesinde operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında aralarında ilçe eski Emniyet Müdürü Erkan D., Vergi Dairesi eski Müdürü Ahmet K., Alanya Aladdin Keykubat Üniversitesinden (ALKÜ) 70’e yakın akademisyen ve idari personel ile iş adamlarının da bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Gözaltılar devam ediyor
Alanya Aladdin Keykubat Üniversitesinde 140 akademik, 60 idari personelin olduğunu belirten ALKÜ Rektörü Ahmet Pınarbaşı, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) yaptığı açıklamada, "Alanya Emniyet Müdürlüğü ile üniversitemiz tarafından yapılan ortak çalışmada 70’e yakın belirlenen isim üzerinde operasyonlar başlatıldı. Gözaltılar devam ediyor. Üniversitemizde 140 akademik 60 idari personel bulunmaktadır" dedi.
FETÖ’cü öğretmen gözaltında
Öte yandan, Alanya İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı İncekum Jandarma Ekipleri de, bir ihbar üzerine FETÖ üyesi olduğu belirtilen öğretmen D.K. (36)’yı yakaladı. Jandarma 200 adet Fethullah Gülen kitabı ve CD de ele geçirdi. İncekum Jandarma Komutanlığında ifadesi alınan D.K. Alanya Adliyesine çıkartıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.