Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alanya’da 5 Yıldızlı Otelde Yangın: 1 Ölü

Antalya’nın Alanya ilçesinde bir otel odasında sabaha karşı çıkan yangında otelde müşteri olarak bulunan bir kadın hayatını kaybetti.Olay, Alanya’nın Türkler Mahallesi’nde bulunan bir otelde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara’dan...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’nın Alanya ilçesinde bir otel odasında sabaha karşı çıkan yangında otelde müşteri olarak bulunan bir kadın hayatını kaybetti.
Olay, Alanya’nın Türkler Mahallesi’nde bulunan bir otelde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara’dan Alanya’ya tatile gelen Bahadır Kıral, eşi, iki çocuğu ve annesiyle birlikte Alanya’daki otele yerleşti. Dün gece 2 yaşındaki çocukları E.E.K. ve eşi Tuğba Kıral ile odalarına çekilen Arda Bahadır Kıral, sabaha karşı odadaki yoğun dumanın etkisiyle uyandı. Odanın içinin tamamen dumanla kaplı olduğunu fark eden Arda Bahadır Kıral, önce 2 yaşındaki çocuğu E.E.’yi alıp odadan çıkardı. Çocuğunu koridora bırakıp tekrar içeri girmek isteten ancak kapının kapandığını fark eden Arda Bahadır Kıral, koridordaki yangın tüpünü alıp kapıyı kırmaya çalıştı. Kıral, yan odada ailenin diğer çocuğuyla kalan annesinin de gürültüye uyanıp yardıma koşmasının ardından kapıyı kırıp içeri girdi.
Arda Bahadır Kıral annesinin yardımıyla alevler içinde kalan odadaki karısını alıp dışarı çıkardı. 37 yaşındaki Tuğba Kıral’ın dumandan zehirlenerek hayatını kaybettiği anlaşıldı. Tuğba Kıral’ın cenazesi, olay yerindeki ilk incelemenin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.
Olaya müdahale eden itfaiye ekipleri, odada çıkan yangını büyümeden kısa sürede kontrol altına aldı.
JANDARMA’YA İFADE VERDİ
Tuğba Kral’ın eşi Arda Bahadır Kıral jandarmaya verdiği ifadede şunları söyledi: "Saat 04.00 sıralarında öksürerek uyandım. Oda tamamen duman içindeydi. Hemen çocuğumu alarak odadan çıkarttım ve koridora koydum. Geri döndüğümde ise odanın kapısı kendiliğinden kapanmıştı. Açamadım ve koridorda bulunan yangın tüpü ile kapıyı kırmaya çalıştım. O sırada yan odada bulunan annem gürültüye uyandı. Onun yardımı ile kapıyı kırdım içeri girdim. Eşim yatakta yatıyordu ve alevler içinde kalmıştı. Annem eşimi ayağından tutu ve sürüyerek yataktan çekerek koridora çıkarttık."
YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ TESPİT EDİLEMEDİ
Yangınla ilgili ilk resmi açıklama Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya İtfaiye Müdürü Mehmet Oral’dan geldi. Yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini kaydeden Oral, "Oda tamamen yanmış, tavanı çökmüş durumda. Neredeyse sıvalar bile dökülmüş. Bu nedenle yangının başlangıç noktasını henüz tespit edemedik. Elektrik kontağı ve ya şu nedenden dolayı çıkmış diyemiyoruz. Araştırmalarımız devam ediyor" dedi.
SU HATTI YANDI
Otel Müdürü Murat Koç ise, oda yangınında çocuk ve babasının uyandığını ancak kadının uyanamadığını belirterek "Yetişkin erkek çocuğu alıp dışarıya çıkıyor ve resepsiyona geliyor. Tekrar odaya dönme ve kadına bir müdahale olmuyor. Odayı açıp oksijen girişinden nasıl oluyorsa kapı kapanıyor ve yangından dolayı su hattı yanıyor. Bizde kaçta yangın olduğu alarm verildiği belli. 4 kişilik bir aile. Bunlar 4 kişilik aile 2 +2 kişilik rezervasyon var. Büyük çocuk büyükanne ile kalıyordu" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.