Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alaattin Çakıcı’ya, Cumhurbaşkanı’na Hakaretten 11 Ay Hapis Cezası

Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda yatan Alaattin Çakıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret gerekçesiyle hakim karşısına çıktı. Çakıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten 11 ay 20 gün hapis cezasına...

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda yatan Alaattin Çakıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret gerekçesiyle hakim karşısına çıktı. Çakıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, eski Adalet Bakanı ve Cumhuriyet savcısına hakaret ettiği gerekçesiyle hakim karşısına çıkarılan Alaattin Çakıcı, polis ve jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemleriyle Edirne Adliye Sarayı’na getirildi. Cezaevi ring aracıyla getirilen Çakıcı, adliye arkasındaki bölümden içeri alınırken, yakınları ve sevenleri çevreden ayrılmadı. Duruşmanın tamamlanmasının ardından Çakıcı, geniş güvenlik önlemleri altında yeniden Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edildi.
ÇAKICI’YA TOPLAM 3 YIL 7 AY HAPİS CEZASI
Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda yatmakta olan Alaattin Çakıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Adalet Bakanı Kenan İpek, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ile cezaevinden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Cevat Gül’e hakaret ve tehdit ettiği gerekçesiyle yargılandığı dava da toplam 3 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Öte yandan, Çakıcı’nın avukatları Hakan Yalçıntuğ ve Can Sevinç, yaptıkları açıklamalarda, temyiz için Yargıtay’a başvuracaklarını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.