Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aktif-Sen üye ve yöneticisi 28 kişi tutuklandı

Antalya’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlarda gözaltına alınan Aktif-Sen üyesi ve yöneticisi 30 şüpheliden 28’i tutuklandı. 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Antalya...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2016 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlarda gözaltına alınan Aktif-Sen üyesi ve yöneticisi 30 şüpheliden 28’i tutuklandı. 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak ve Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında kamuda öğretmen olarak görev yapan ve bir kısmının FETÖ/PDY mensuplarının kriptolu haberleşme ağı ByLock kullandığı tespit edilen Aktif Sen Eğitim Sendikası yöneticisi/üyesi oldukları gerekçesiyle 30 kişi gözaltına alınmıştı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmişlerdi. Aralarında 6 kadının da bulunduğu 30 şüpheli, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadelerinin alınmasının ardından terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.
Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliği’nce tamamlanan sorgularının ardından şüpheliler S.Y., M.A.T., M.T., İ.E., H.Z., F.Ç.B., C.E., A.Ş., A.E., H.Ç., N.D., R.E., H.M.D., A.D., N.Ç., M.A., B.A., C.S., M.P., A.T., A.M., H.D., E.Ç.A., Z.Ş., A.K., A.K., E.A. ve S.Ş., TCK 314/2 maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmalarına karar verilerek cezaevine gönderildi.
Diğer şüpheliler N.D. ve M.K. ise aynı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.