Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akın Öztürk'e saldıran avukatın başı belada

15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’e cezaevinde darp girişiminde bulunan Avukat Mehmet Sinan İnce hakkında savcılık soruşturma başlattı. Ankara Barosu da, üyesi Avukat İnce hakkında ayrı bir soruşturma başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akın Öztürk'e saldıran avukatın başı belada
Kamuoyunda, Alaatin Çakıcı’nın avukatı olarak bilinen Mehmet Sinan İnce, dün sosyal medya hesabından Akın Öztürk’ü cezaevi ziyareti sırasında darp ettiğini iddia etmişti.

Avukat İnce’nin bu paylaşımı sonrası önce Adalet Bakanlığı yetkileleri sonra Bakanlık açıklama yaptı. Bakanlığın yaptığı açıklamada, İnce ile Öztürk arasında tartışma çıktığı ancak darp olayına gardiyanların engel olduğu kaydedildi.

Avukat İnce ile ilgili ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Organize ve Kaçakçılık Suçları Bürosu soruşturma başlattı. Savcı Recai Bilgin’in yürüttüğü soruşturmada yazısı Ankara Barosu’na da gönderildi. Yazıda, “Avukat Mehmet Sinan İnce’nin müştekiyi darp ettiği onu tehdit ettiği ve ona hakaret ettiği iddiasıyla ve silahlı terör örgütü üyesi olmak suçlarından Av. Mehmet Sinan İnce hakkında cumhuriyet başsavcılığımızca soruşturma yürütülmekte olup söz konusu avukat ile ilgili olarak, disiplin açısında gereğinin taktir ve ifası rica olunur” denildi.

BARO DA HAREKETE GEÇTİ

Savcılık soruşturmasının yanı sıra Ankara Barosu da üyesi olan Avukat İnce hakkında disiplin soruşturması başlattı.

ÖN ŞART SAVUNMA HAKKI

Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Seçkin Arıkan, Hurriyet.com.tr'nin sorusu üzerine "Meslektaşımızın yaptığı eylemin avukatlık mesleğinin saygınlığına ciddi bir darbe olduğunu düşünüyorum. Suçluların hak ettikleri cezaya çarptırılması ancak hukuk içinde adil bir yargılama ile olur. Bunun da ön şartı sanığın savunma hakkından yararlanmasıdır. Bu en önemli unsurun temsilcisi bir avukatın bir tutukluyu darp etmesi- etmediyse bile bunu yaptığını sosyal medyada herkese ilan etmesi affedilemez bir hatadır. İlgili avukat hakkında disiplin soruşturması açmış bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Bakanlığın açıklaması şöyleydi: 02/08/2016 günü saat 16:10 sıralarında Ankara Barosuna kayıtlı Avukat M.S.İ.'nin Sincan Kampüsünde bulunan ceza infaz kurumuna gelerek "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme, Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme - FETÖ" suçundan tutuklu olarak bulunan A.Ö. ile görüşmek istediği, adı geçen tutuklunun görüşmeyi kabul ettiği, avukat görüş odasında görüşme devam ederken aralarında tartışma çıktığı, Avukat M.S.İ.'nin tutukluya saldırmak istediği, avukat görüş mahalli dışında bulunan İnfaz ve Koruma Memurlarının olaya müdahele ederek Avukat M.S.İ'nin kurum dışına çıkarıldığı, olay ve adı geçen Avukat ile ilgili olarak Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturmanın başlatıldığı anlaşılmıştır.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.