Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akıl almaz yöntemle gizlemelerine rağmen dedektör köpeklerden kaçıramadılar

Gümrük Muhafaza Ekipleri tarafından Kapıkule Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen operasyonda, narkotik dedektör köpeklerinin yardımıyla, akıllara durgunluk veren yöntemle saklanan 33 kilogram esrar ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre, Arnavutluk’tan...

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2016 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2016 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümrük Muhafaza Ekipleri tarafından Kapıkule Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen operasyonda, narkotik dedektör köpeklerinin yardımıyla, akıllara durgunluk veren yöntemle saklanan 33 kilogram esrar ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Arnavutluk’tan Türkiye’ye giriş yapmak üzere Kapıkule TIR Gümrük Sahası’na gelen, Tiran doğumlu S.H. isimli şahsın sürücülüğünü yaptığı TIR aracı, giriş ve tescil işlemlerinin ardından gümrük kapılarında kullanılan takip sistemine takıldı. Şüpheli olarak değerlendirilen araç gümrük muhafaza ekipleri tarafından x-ray cihazına sevk edildi.
Yapılan tarama neticesinde operatörler tarafından aranmasına karar verilen araç, arama hangarına alındı. Gümrük Muhafaza ekiplerince yapılan aramada dorsenin ön tarafında yükle birlikte boş paletler olduğu görüldü. Narkotik dedektör köpeklerinin boş paletlere aşırı tepki vermesi üzerine, dorse içerisinde bulunan 36 adet boş palet detaylı olarak incelendi.
Yapılan incelemede palet ayaklarının oyulduğu ve bunların içerisine boru yerleştirildiği, boruların ise yapıştırıcı yardımıyla kapatıldığı tespit edildi. Borular açıldığında deneyimli ekipleri bile şaşırtan bir manzara ortaya çıktı. Ekipler boruların içerisinde uyuşturucu olabileceği değerlendirilen maddelere ulaştı. Ele geçirilen maddelerden alınan numuneler için uyuşturucu madde test kiti ile yapılan ön analizde bu uyuşturucunun esrar olduğu anlaşıldı.
Gümrük Muhafaza ekiplerince ele geçirilen 33 kilogram ağırlığındaki uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 500 bin TL olduğu tahmin ediliyor. Kaçakçılık olayı ile ilgili olarak uyuşturucu maddeye ve bu maddenin naklinde kullanılan TIR aracına el konuldu. Araç sürücüsü hakkında Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.