Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akdeniz’de yaşanacak faciayı Sahil Güvenlik ve emniyet önledi

İZMİR’DE İÇİNDE 276 DÜZENSİZ GÖÇMENİN YAKALANDIĞI TÜRK BAYRAKLI YÜK GEMİSİNİN ÖMRÜNÜ DOLDURDUĞU VE BAZI BÖLÜMLERİNDEN SU ALDIĞI ÖĞRENİLİRKEN, GEMİNİN MUHTEMELEN İTALYA’YA GİTTİĞİ İFADE EDİLİRKEN AKDENİZ’DE YAŞANACAK OLASI FACİA TÜRK SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ VE İZMİR EMNİYETİ TARAFINDAN ÖNLENDİ.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2020 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2020 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akdeniz’de yaşanacak faciayı Sahil Güvenlik ve emniyet önledi

İzmir’de içinde 276 düzensiz göçmenin yakalandığı Türk bayraklı yük gemisinin ömrünü doldurduğu ve bazı bölümlerinden su aldığı öğrenilirken, Akdeniz’de yaşanacak olası facia, Türk Sahil Güvenlik ekipleri ve İzmir Emniyeti tarafından önlendi. Geminin muhtemelen İtalya’ya gittiği belirtildi.

İzmir’de çok sayıda düzensiz göçmenin Türk bayraklı bir yük gemisine bindiği ve Avrupa’ya doğru yol alacağı istihbaratına ulaşan İzmir Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik ekipleri söz konusu gemiyi bir süre takibe aldı. Dün gece 01.00 sıralarında operasyon düğmesine basan Sahil Güvenlik Komutanlığı, İzmir Emniyeti Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Deniz Liman Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, gemiye ortaklaşa operasyon düzenledi.

Narlıdere’de demirli vaziyette bulunan gemiye düzenlenen operasyonda 171 erkek, 46 kadın ve 59 çocuk olmak üzere toplam 276 düzensiz göçmen ile 8 göçmen kaçakçısı yakalandı. Göçmenlerin; Afganistan, Irak, Orta Afrika, Pakistan, İran, Somali, Bangladeş ve Suriye uyruklu oldukları öğrenildi.

Facia önlendi

Söz konusu Türk bayraklı yük gemisinin kullanım ömrünü doldurduğu ifade edilirken, geminin bazı bölümlerinden su aldığı öğrenildi. 276 düzensiz göçmenin bulunduğu geminin muhtemel rotasının ise İtalya olduğu tespit edilirken, Türk ekiplerinin düzenlediği bu operasyon sayesinde Akdeniz’de yaşanacak bir insanlık dramı ve facianın önüne geçildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.