Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akaryakıt Tankerinde Sigara Kaçakçılığı

Gümrük Muhafaza Ekipleri, Habur Gümrük Kapısında bir tankere zulalanmış 37 bin 150 paket kaçak sigara ele geçirdi.Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünce yürütülen uzun süreli çalışmalar sonucunda Habur Gümrük Kapısından Türkiye’ye...

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akaryakıt Tankerinde Sigara Kaçakçılığı
Gümrük Muhafaza Ekipleri, Habur Gümrük Kapısında bir tankere zulalanmış 37 bin 150 paket kaçak sigara ele geçirdi.
Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünce yürütülen uzun süreli çalışmalar sonucunda Habur Gümrük Kapısından Türkiye’ye kaçak sigara sokulacağı bilgisi üzerine, gümrük sahasına giriş yapan bir akaryakıt tankeri Gümrük Muhafaza ekiplerince izlemeye alındı.
Şüpheli araç boş olarak gümrük tescil işlemlerini tamamladıktan sonra ekipler tarafından x-ray taramasına götürüldü. Yapılan tarama sonucunda tankerin ön ve arka kısımlarında bulunan yakıt bölmelerinde farklı yoğunluklar tespit edildi.
Gümrük muhafaza ekiplerinin giriş kapaklarını keserek girdikleri tankerin iç kısmında, özel olarak yapılmış bölmelere sigaraların yerleştirildiği görüldü.
Tankerde ele geçirilen 37 bin 130 paket sigaranın gümrüklenmiş değerinin 273 bin 518 lira olduğu belirtildi. Kaçakçılık olayı ile ilgili Silopi Cumhuriyet Başsavcısı tarafından mahkemeye sevk edilen araç sürücüsü M.Ş. tutuklandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.