Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akar'a Gülen teklifini bakın kim yapmış?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişimi gecesi, darbeci askerlerden birinin Hulusi Akar'ı Fethullah Gülen'le görüştürmek istediğini söylemişti. Söz konusu darbeci askerle ilgili önemli bir iddia var.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2016 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2016 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akar'a Gülen teklifini bakın kim yapmış?
GÜLEN'LE GÖRÜŞTÜRELİM DİYEN PARTİGÖÇ MÜ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün önemli bir detayı açıklamıştı. Erdoğan, darbecilerin rehin aldıkları Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a kendisini Fetullah Gülen'le görüştürmeyi teklif ettiğini söylemiş şöyle demişti: "Darbe gecesi Hulusi Akar'ı rehin alanlardan biri ona "Sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen'le görüştürelim, buluşturalım" demiş, bunu da ilk kez açıklıyorum"

Akar'a bu teklifi hangi askerin yaptığı merak konusu oldu. Konuyla ilgili önemli bir iddia bugün Habertürk Yazarı Muharrem Sarıkaya'dan geldi.

Sarıkaya, "Org. Akar’ı darbeye katılımı için Fethullah Gülen ile görüştürmek isteyen kişi, Sıkıyönetim Direktifi’nin altında da imzası bulunan Genelkurmay Personel Plan Yönetim Daire Başkanı Tuğg. Mehmet Partigöç... Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık kaynaklarının aktardığına göre Partigöç, bu teklifini Akar’a birkaç kez yinelemiş" diye yazdı.

DARBECİLERİN KRİTİK TUĞGENERALİ PARTİGÖÇ

Genelkurmay Personel Plan ve Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç darbe girişiminin kritik isimlerinden... Partigöç, kendilerine 'Yurtta Sulh Konseyi' adını veren cuntacıların 'Yıldırım' darbe planını Albay Cemil Turhan'la birlikte kaleme alan isim. Partigöç'ün sıkıyönetimle ilgili atamalar ve listeleri hazırlayan isim olduğu iddia ediliyor. Hazırlanan listede tüm illere atanan sıkıyönetim komutanları da yer alıyordu.

İFADELERDEKİ PARTİGÖÇ

Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın 17 Temmuz tarihli haberine göre Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a darbeciler sıkıyönetim bildirisini okumayı teklif etmişti. Akar reddetti. İddiaya göre Tuğgeneral Mehmet Partigöç, “Komutanım bildiriyi imzalayın, bakın göreceksiniz çok iyi şeyler olacak” dedi. Orgeneral Akar, Partigöç’ü de sert sözlerle geri çevirdi.

YAVER: YÜZDE 99 CEMAATTEN

Orgeneral Hulusi Akar'ın yaveri Levent Türkkan ise darbe girişimine ilişkin önemli detaylar anlatmıştı. İtirafçı olan Yaver kesin cemaatçi olduğunu bildiği isimler arasında Partigöç'ü saymıştı.

Darbe girişiminin en kritik noktalarından Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda (ÖKK) 34 askerle tutuklanan Albay Ümit Bak’ın ifadesinde de Partigöç şu şekilde yer aldı:

“Darbe talimatı, 15 Temmuz 2016 günü saat 21.30’da Gölbaşı Özel Kuvvetler Komutanlığı’na gönderilen yazılı–fakslı imzalı mesaj emri geldi. Piyade Kurmay Albay Osman Kardal (TSK Komuta Kontrol Amiri) tarafından imzalı olarak gönderildi. 2. mesajda Tuğgeneral Mehmet Partigöç (Genelkurmay Personel Daire Başkanı) imzasıyla yeni Özel Kuvvetler Komutanı olarak Tuğgeneral Semih Terzi’nin (1. Özel Kuvvet Komutanı) görevlendirildiği, hali hazırda ÖKK olan Zekai Aksakallı’nın görevden alındığı bildirildi"... Söz konusu albay, ÖKK’yı almaya çalışan darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi bir astsubayın vurduğunu anlatmıştı.

ÜÇOK'UN SÖZLERİ

Albay Zeki Üçok ise daha önce Partigöç, İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van, İzmir 2. Ana Jet Üssü Komutanı Tümgeneral Kubilay Selçuk gibi darbe girişiminin önde gelenlerinden oldukları öne sürülen isimleri tespit ettiğini ve belgeleri soruşturma dosyasına koyduğunu söylüyor.

2013'TE GENERALLİĞE TERFİ ETTİ

Mehmet Partigöç 2013'te Albaylıktan terfi ederek, Genelkurmay Personel Plan ve Yönetim Daire Başkanlığı’na atandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.