Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akademisyen Meral Camcı Hakkında 7,5 Yıl Hapis İstemi

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine destek açıklaması yaptığı gerekçesiyle tutuklanan akademisyen Meral Camcı’nın “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 7 yıl 6 aya kadar hapsi istendi.“Bu suça ortak olmayacağız”...

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine destek açıklaması yaptığı gerekçesiyle tutuklanan akademisyen Meral Camcı’nın “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 7 yıl 6 aya kadar hapsi istendi.
“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine destek açıklaması yaptığı gerekçesiyle tutuklanan akademisyen Meral Camcı hakkında iddianame hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’ndan sorumlu Başsavcıvekili İrfan Fidan tarafından hazırlanan iddianamede, Camcı’nın “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 1 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. Camcı hakkında hazırlanan iddianamenin akademisyenler Muzaffer Kaya, Esra Mungan Gürsoy ve Kıvanç Ersoy hakkında açılan dava ile birleştirilmesi istenerek, Başsavcılığın onayına gönderildi. İddianamenin onaylanması halinde 4 tutuklu akademisyen 22 Nisan tarihinde İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından akademisyenler Muzaffer Kaya, Esra Mungan Gürsoy, Kıvanç Ersoy ve Meral Camcı hakkında ’’terör örgütü propagandası yapmak’’ suçundan soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında 3 akademisyen tutuklanırken, Meral Camcı yurt dışında bulunması nedeniyle sorgulanamamıştı. Tutuklanan 3 akademisyen hakkında 7,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmış ve İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. Akademisyen Meral Camcı ise 30 Mart tarihinde Türkiye’ye dönerek teslim olmuştu. Savcılık sorgusunun ardından Nöbetçi Hakimliğe çıkarılan Camcı da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.