Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Milletvekili Adaylarına Taşlı Saldırı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili adaylarının bulunduğu otobüse kimliği belirsiz kişiler tarafından taşlı, yumurtalı saldırıda bulunuldu.Partisinin düzenlediği tanıtım programı için öğle saatlerinde Ankara’dan Van’a...

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2015 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2015 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili adaylarının bulunduğu otobüse kimliği belirsiz kişiler tarafından taşlı, yumurtalı saldırıda bulunuldu.
Partisinin düzenlediği tanıtım programı için öğle saatlerinde Ankara’dan Van’a gelen ve Ferit Melen Havaalanı’nda otobüse binen AK Parti Van milletvekilleri adayları, Kazım Karabekir Caddesi’nde bir grup tarafından taşlı, yumurtalı saldırıya uğradı. Otobüsün camlarının kırıldığı olayda, atılan bir taş AK Parti Van Kadın Kolları Teşkilatları Başkanı Zeynep Dünge’nin başına isabet etti. Güvenlik önlemleri çerçevesinde caddede bulunan çevik kuvvet polisinin müdahalesi olayların büyümesine neden oldu.
Olayla ilgili partisinin tanıtım programında bir açıklamada bulunan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, barış içerisinde yarış olmasını istediklerini belirterek, “Otobüsümüzün camlarını kırdılar, arkadaşlarımıza saldırdılar. Biz bu insanlarla bu işi nasıl götüreceğiz? Bu mu insanlık, bumu demokrasi” dedi.
Konuşmasında Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’ya da seslenen Kayatürk, “Bunlar Van’a yakışmıyor. Bunların yapılmaması lazım. Allah aşkına Van Büyükşehir Belediye Başkanı ve belediye başkanları; bu halk, buradaki insanlara Molotofkokteyllerle iş yerlerine saldırılsın diye, camlar kırılsın diye sizi seçmedi. İnsanlar sizden taş Molotofkokteyli, karışıklık, kriz, bunalım istemiyor. İnsanlar sizden hizmet istiyor. Artık birilerinin çıkıp şu HDP’ye bir şey söylemesi lazım. Daha bugün Bismillah dedik, otobüslerimizin camları kırıldı. Ama endişeniz olmasın. Allahın izniyle 8 Haziran’da halk bunun cevabını verecektir” şeklinde konuştu.
Olaylarda başına taş isabet eden AK Parti Van Kadın Kolları Teşkilatları Başkanı Zeynep Dülge ise, şehir merkezine geldikleri sırada yol boyunca sözlü saldırıda bulunulduğunu belirterek, “Otobüsle şehir merkezine gelirken HDP’lilerin taşlı yumurtalı saldırısına uğradık. Akabinde atılan taşlardan biri otobüsün camını kırarak içeri girdi ve koltuktan sekerek başıma isabet etti. Eğer taş direkt olarak kafama isabet etseydi öldürürdü. Onların zihniyeti sadece bu taşlardır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.