Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Karşıyaka İlçe Binasına SES Bombası Konulması Davası

İzmir’de, AK Parti Karşıyaka İlçe binasına ses bombası koyduğu ve Buca’da bir polis aracına uzun namlulu silahla ateş açtığı ileri sürülen Deniz A., savunma duruşmasına gelmedi. Zanlının avukatları ise, bazı dosyaları incelemediklerini...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2016 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2016 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de, AK Parti Karşıyaka İlçe binasına ses bombası koyduğu ve Buca’da bir polis aracına uzun namlulu silahla ateş açtığı ileri sürülen Deniz A., savunma duruşmasına gelmedi. Zanlının avukatları ise, bazı dosyaları incelemediklerini ve müvekkillerinin polise saldırısını bilmediklerini belirtip duruşmanın ertelenmesini istedi. Mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Geçen yıl Temmuz ayında, AK Parti Karşıyaka İlçesi önünde bombalı eylem saldırısı düzenleyen MLKP üyesi Deniz A., İzmir 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde ilk savunmasını yapacağı 2’inci celse duruşmasına katılmadı. Sanık avukatları, olayla ilgili bazı belgeleri ve yaşanan olayla ilgili görüntü kayıtlarını incelemediklerini, ayrıca geçen Ekim ayında Buca’da bir polis memuruna düzenlenen silahlı saldırıda yakalanan sanık
Deniz A. ilgili basına yansıyan haberlerden kendilerinin bilgileri olmadığını öne sürdü. Sanık avukatlarının talebi üzerine mahkemeden duruşmanın 13 Haziran 2016 günü saat 10.00’a ertelenmesi kararı çıktı.
“SANIK VE SANIK AVUKATLARI DURUŞMAYI SÜRÜNCEMEDE BIRAKMAK İSTİYOR”
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı adına Avukatlar Cansu Bozkurt, Tuncay Bozkurt, Gülşen Gezici ve Nurullah Karadaş savunma yaptı.
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu ve ilçe teşkilat üyelerinin katıldığı duruşma sonrası Mertoğlu, bir basın açıklaması düzenledi. Abdullah Mertoğlu, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Sanığın savunma yapmaya gelmemiş olması savunma hakkını kötüye kullanması anlamına geliyor. Bununla birlikte sanık duruşmayı sürüncemede bırakmak istemiştir. Sanık avukatları da sanık gibi duruşmayı sürüncemede bırakmak istedi. Yargının hemen neticelenmesini istemiyorlar. Dosyada açık olarak sanıkların görüntüleri var. Sanık avukatları görüntü kayıtlarını incelemek istiyor. Yani sonuç olarak sanığın ciddiyetsiz hareket ettiği apaçık ortada. Ama bir şekilde yargılaması önümüzdeki duruşmada yapılacaktır. Sanık önümüzdeki duruşmada yine bu şekilde davranış gösterirse canlı olarak kendisiyle bağlantıya geçilecektir. Adaletin, hukukun elinden kimse kaçamaz.”
YÜCE YARGININ DOĞRU KARARI VERECEĞİNE KUŞKUMUZ YOK
Abdullah Mertoğlu, saldırının geçen Temmuz ayında meydana geldiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sanık ve firari şüpheli tarafından ilçe binamıza yapılan hain bombalı saldırı, yalnızca partimize değil daha önce de söylediğim gibi aynı zamanda ülkemizin iktidarına demokrasiye ve direkt olarak ülkemizin temeline karşı yapılmış bir saldırıdır. Şans eseri bu alçak ve kalleş saldırıda ölen ya da yaralanan vatandaşlarımız olmaması tek tesellimizdir. Gücünü milletinden alan partimizin, Karşıyaka teşkilatı olarak yüce yargının en doğru kararı vereceğine hiç kuşkumuz yoktur. Bu süreci yakından takip ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. İnşallah bu hain, alçak ve kalleş saldırıyı düzenleyen şahıslar gereken cezayı alacaktır. Ülkemizin bir karış toprağını bile kimsenin bölmesine izin vermeyeceğiz. Yaşadığımız terör olaylarına karşı hem hükümet; hem de millet olarak göstermiş olduğumuz dik duruşumuzu ve verdiğimiz mücadeleyi hepiniz biliyorsunuz. Daima yanımızda olan, bize destek veren yüce halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Halkımız müsterih olsun. Teröre inat, mücadelemize ve halkımıza verdiğimiz hizmetlere devam edeceğiz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.