Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasını basmaya çalışan darbeci hainler adliyeye sevk edildi

Darbe girişimi sırasında AK Parti İstanbul İl binasına saldıran 9’u rütbeli 69 asker, polisteki sorgularının bitmesinin ardından adliyeye sevk edildiler. Baskında yer alan erler, emri üstlerinden aldığını söylediler. Öte yandan hainlerden...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darbe girişimi sırasında AK Parti İstanbul İl binasına saldıran 9’u rütbeli 69 asker, polisteki sorgularının bitmesinin ardından adliyeye sevk edildiler. Baskında yer alan erler, emri üstlerinden aldığını söylediler. Öte yandan hainlerden biri baskın sırasında AK Parti İstanbul İl Başkanı’na "Yönetime el konuldu. Teslim olun." deyince, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’nin, "Biz emri başkomutandan alırız. Siz ne içtiniz de buraya geldiniz" dediği öğrenildi.
15 Temmuz akşamı hainlerin kalkıştığı darbe girişiminde Sütlüce’deki AK Parti İstanbul İl binasına saldıran Metris’teki 47.Motorize Piyade Alay Komutanlığının 9’u rütbeli 69 askeri, darbenin püskürtülmesinin ardından polisler tarafından gözaltına alınmıştı.
3 gündür Esenler İlçe Emniyet müdürlüğünde sorgulanan askerler, sorgularının sona ermesi ile birlikte polis ekipleri tarafından Çağlayan’daki Adalet Sarayı’na sevk edildi. Baskında yer alan erler, basın mensuplarının emri kimden aldınız sorusu üzerine “emri binbaşı ve yüzbaşıdan aldık” dediler. Komutanlarınız size ne emir verdiler sorusuna ise, Erler “İkisi de ateş edin dediler ama biz ateş etmedik” diye cevap verdiler.
Bu arada, baskın sırasında bir komutan ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci arasında ilginç bir diyalog yaşandığı öğrenildi. İl binasını basan askerler koruma polisler ve partilileri dışarıya çıkardıktan sonra İl Başkanı Temurci’nin odasına girerek teslim olmasını istedikleri, bunun üzerine Temurci’nin komutan ile sert bir tartışmaya girdiği öğrenildi. Komutan’ın, Temurci’ye “Yönetime el konuldu teslim olun” demesi üzerine İl başkanı Temurci’nin, “Biz emri sadece başkomutanımızdan alırız. Siz ne içtiniz de buraya geldiniz” diyerek karşı çıktığı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.