Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağrı’da FETÖ’den 639 kişi gözaltına alındı

Ağrı Valisi Musa Işın, 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturmalar kapsamında bugüne kadar 639 kişi hakkında işlem yapıldığını, bu kişilerden 307’sinin tutuklandığını,...

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2016 08:56
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2016 08:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ağrı Valisi Musa Işın, 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturmalar kapsamında bugüne kadar 639 kişi hakkında işlem yapıldığını, bu kişilerden 307’sinin tutuklandığını, 51 kişinin ise firarda olduğunu ifade etti.
Ağrı Valisi Musa Işın, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin kentte görev yapan basın mensuplarıyla makamında bir araya geldi. Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik kentte yapılan operasyonlar hakkında bilgiler veren Ağrı Valisi Musa Işın, FETÖ’ye yönelik operasyonların devam ettiğini kaydetti. Şu ana kadar 639 kişi hakkında işlem yaptıklarını dile getiren Vali Işın, bunların 307’sinin tutuklandığını ve firari olan 51 kişinin ise yakalanması için gerekli çalışmaların devam ettiğini belirtti. Valilik tarafından 103 kişiyi görevden uzaklaştırdıklarını ifade eden Ağrı Valisi Musa Işın, FETÖ soruşturmaları kapsamında Ağrı ve ilçelerinde bugün itibariyle emniyet, askeri, yargı ve diğer kamu kurumlarında görev yapanlar ve sivil vatandaşlar olmak üzere toplam 639 kişi hakkında işlem yapıldığını da sözlerine ekledi.
PKK terör örgütüne yönelik operasyonların da kararlılıkla sürdüğünü belirten Vali Musa Işın, 20 Temmuz 2015’ten bu yana PKK terör örgütü ile mücadele kapsamında 717 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 313’ünün tutuklandığını, 120 kişinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını ifade etti. Bu operasyonlarda çıkan çatışmalarda 33 teröristin öldürüldüğü ve 18 teröristin teslim olduğunu dile getiren Vali Işın, PKK terör örgütünün 36 araç yaktığı operasyonlar çerçevesinde ise 3 güvenlik görevlisinin şehit, 39 kişinin ise yaralandığını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.