Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağabeyinin Katilini Öldüren Zanlı:

Kayseri’de, 10 yıl önce ağabeyini öldüren katil zanlısını, kullandığı halk otobüsüne binerken gören ve çıkan kavgada bıçaklayarak öldüren Ali Ö. ile ona yardım ettiği iddia edilen arkadaşı E.T., ilk kez hakim karşısına çıktı....

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri’de, 10 yıl önce ağabeyini öldüren katil zanlısını, kullandığı halk otobüsüne binerken gören ve çıkan kavgada bıçaklayarak öldüren Ali Ö. ile ona yardım ettiği iddia edilen arkadaşı E.T., ilk kez hakim karşısına çıktı. Cumhuriyet savcısı, Ali Ö.’nün ’kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını, E.T.’nin ise ’kasten öldürmeye yardım etme’ suçundan cezalandırılmasını talep etti.
Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan sanıklar Ali Ö. (25) ile E.T. (26) Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile avukatlar da duruşma salonunda hazır bulundu.
Tutuklu sanık Ali Ö., mahkemede sorgu ve savunmasında ağabeyini 11 yıl önce öldüren ve 2005 yılında yargılandığı 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 yıl hapis cezası alan 30 yaşındaki Mustafa Sivri’nin olay günü olan 12 Aralık 2015’te kullandığı halk otobüsüne bindiğini söyledi. Sanık Ali Ö., ilk önce tanımadığını daha sonra ise kendisine hakaret ve küfürler ederek, ’Birinizi öldürdüm, diğerinizi de öldürürüm’ dediği Mustafa Sivri ile aralarında tartışma çıktığını anlattı.
Sanık Ali Ö., "Otobüse bindiğinde dikiz aynasından birisinin hakaret ettiğini gördüm. İlk önce tanıyamadım ama daha sonra ’Ağabeyini öldürdüm, seni de öldürürüm’ diyerek Cumhuriyet Meydanı durağına geldiğimizde otobüsten indi. Ben de otobüsten inerek kendisi ile tartıştım. Bana bıçak çekti, gömleğim yırtıldı, ben de otobüsten aldığım bıçak ile kendimi savundum, nerelerine geldi bıçak bilmiyorum, hemen otobüse binip uzaklaştım. Pişmanım. Ben nişanlanmıştım ve bu olay olmasa 3 ay içinde evlenecektim. Tamamen tesadüf eseri karşılaştık. Ben ekmeğimi kazanmanın ve 9 yıllık sevgilimin peşindeyim. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.
Diğer sanık E.T. ise sadece kavgayı ayırdığını belirterek, "Ali Ö. benim 4 yıllık arkadaşım olur, ben ehliyet sınavımdan çıktım, Düvenönü durağında halk otobüsüne bindim. Arkadan birisinin bağırdığını duydum. Ağır küfürler ediyordu, araçtan indi. Bu sırada Ali Ö.’nün şoför koltuğunda olmadığını gördüm. 15-20 metre kadar ileride Ali Ö. ile Mustafa Sivri kavga ediyordu. Ben de ayırmaya çalıştım, bana da bıçak çekti. Bana bıçağın değip değmediği için vücuduma bakarken, maktul yerdeydi. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.
Cumhuriyet savcısı, mütalaasında Ali Ö.’nün ’kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını, E.T.’nin ise ’kasten öldürmeye yardım etme’ suçundan cezalandırılmasını talep etti.
Mahkeme heyeti sanık avukatlarının mütalaaya cevap için ek süre istemesi üzerine duruşmayı erteledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.