Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afyonkarahisar’da Kur’an kursunun basıldığı iddiası

Afyonkarahisar’da İddiaya Göre, Kuran Kursunu Basan Bir Şahis, Öğrencileri Ve Eğitmeni Darp Etti. Şahis Polis Ekipleri Tarafından Gözaltına Alındı.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afyonkarahisar’da Kur’an kursunun basıldığı iddiası
Afyonkarahisar’da iddiaya göre, Kuran kursunu basan bir şahıs, öğrencileri ve eğitmeni darp etti. Şahıs polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Edinilen bilgilere göre olay, Fatih Mahallesindeki Dikilitaş Cami Kuran kursunda meydana geldi. İddialara göre, psikolojik tedavi gören Musa A., kendi çocuğunun eğitim gördüğü Kuran kursuna gelerek eğitmen ve eğitmen yardımcıları ile tartışmaya başladı. Nedeni henüz belirlenmeyen tartışmanın ardından sinirlenen Musa A., bir anda yaklaşık 25 çocuğun bulunduğu eğitim verilen yere girerek içeride çocukları tartaklamaya başladı. Bu sırada Musa A.’yı durdurmak için önüne geçen eğitmen yardımcısı Abdülkadir A.’nın öfkeli adam tarafından darp edildiği öne sürülürken, daha sonra Musa A.’nın çocuğunu yanına alarak kurstan alarak olay yerinden ayrıldığı belirtildi. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen polis ekiplerinin Musa A.’yı evinde gözaltına aldıkları ifade edildi.
Öte yandan, olayla ilgili bilgisine başvurulan cami imam hatibi Muzaffer Kaya ise olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Biz böyle bir olay neden yaşandı anlam veremedik. Çevreden aldığımız bilgilerde şahsın psikolojik sorunlarının olduğunu öğrendik, tabi ne kadar gerçek bilmiyoruz. Olayın ardından cami çalışanları ve kursta eğitim gören çocukların bazılarının aileleri şahıstan şikayetçi oldular. Olayla ilgili polis tarafından soruşturma başlatıldı” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.