Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afyonkarahisar’da, 50 Kişiyi Dolandıran Şahıs Polis Tarafından Yakalandı

Afyonkarahisar’da, 50 kişinin kredi kartı bilgilerini kullanarak dolandırıcılık yapan 1 kişi polis tarafından yakalanırken, şahsın dolandırıcılık işlemlerini ise Passolig ve sanal pos cihazlarını kullanarak yaptığı tespit edildi.Afyonkarahisar...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2016 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afyonkarahisar’da, 50 Kişiyi Dolandıran Şahıs Polis Tarafından Yakalandı
Afyonkarahisar’da, 50 kişinin kredi kartı bilgilerini kullanarak dolandırıcılık yapan 1 kişi polis tarafından yakalanırken, şahsın dolandırıcılık işlemlerini ise Passolig ve sanal pos cihazlarını kullanarak yaptığı tespit edildi.
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, operasyonun Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından yapıldığı ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Müştekilerin bilgi ve rızası dışında kredi kartlarından Passolig, sanal pos cihazları, yurtiçi ve yurtdışı alışveriş yöntemleri gibi çeşitli teknikler kullanılarak bilişim ve banka sistemleri aracılığı ile haksız menfaat temin etmek ve dolandırıcılık olaylarıyla ilgili (50) ayrı müştekinin tespit edilmiştir. Olayın şüphelisi olan 1 şahsın tespit edilmesi üzerine söz konusu şahsın bu faaliyetleri ikametinde yürüttüğü belirlemiştir. Mahkemeden alınan arama el koyma ve inceleme kararı üzerine şahsın adresine baskın yapılmıştır. Yapılan baskında şahıs gözaltına alınırken, ikamette bulunan 11 adet harddisk, 3 adet usb bellek, 1 adet hafıza kartı, 15 cep telefonu ele geçirilmiştir.”
Operasyonun ardından gözaltına alınan şahsın sevk edildiği mahkemece Tutuklanarak cezaevine teslim edildiği de aktarıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.