Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afyonkarahisar’da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ temizliği

Afyonkarahisar Valiliği, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kent genelinde başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında açığa alınan kamu personeli sayısının bin 31 olduğunu, bunun 98’nin ise tutuklandığı...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 10:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afyonkarahisar Valiliği, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kent genelinde başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında açığa alınan kamu personeli sayısının bin 31 olduğunu, bunun 98’nin ise tutuklandığı belirtildi.
Yapılan açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgüt ile etkin bir şekilde mücadele edildiği aktarılırken, 9 Ağustosa kadar yürütülen soruşturmalar kapsamında kamu kurumlarından açığa alınan ve tutuklanan personel hakkında detaylı bilgilere yer verilerek, "6 mülki idare amiri, 10 askeri personel, 22 hakim ve savcı, 92 Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) personeli, 118 İl Emniyet Müdürlüğü personeli, 7 Defterdarlık personeli, 529 Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, 57 Müftülük personeli, 85 sağlık personeli, 18 TCDD 7. Bölge Müdürlüğü personeli, 15 Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli, 14 ceza ve tevkif evlerinde olmak üzere çeşitli kurumlarda toplamda bin 31 personel açığa alınmıştır. Görevden el çektirilen personelden hakkında adli işlem yapılanların 98’i tutuklanmıştır. Tutuklanan kamu personeli arasında 3 Vali Yardımcısı, 1 Kaymakam, 10 askeri personel, 13 hakim, 7 savcı, 52 emniyet personeli, 3 sağlık personeli, 2 müftülük personeli ve 7 ceza ve tevkif evi personeli bulunmakta olup, 2 kaymakam, 1 hakim ve 4 emniyet ve 4 ceza ve tevkif evi personeli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır” denildi.
“1 savcı ve 7 emniyet personeli firari durumundadır”
44 emniyet personeli ile 2 ceza ve tevkif evleri personelinin gözaltında olduğunun belirtildiği açıklamada, “1 savcı ve 7 emniyet personeli firari durumundadır. Görevinden el çektirilen diğer personel hakkında adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Bu kapsamda merkez ve ilçelerimizde iş adamı ve değişik meslek gruplarından olmak üzere toplam 58 kişi ile 36 özel eğitim kurumu personeli tutuklanmıştır. Ayrıca 14 iş adamı değişik meslek gruplarından şahıs ve özel eğitim personeli gözaltında olup 30 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. 31 şahıs firari durumda olup 7 şahıs da işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştır” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.