Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’nden FETÖ operasyonları açıklaması:

Afyonkarahisar’da polis tarafından Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yapılan operasyonlarda toplamda 13 kişinin gözaltına alındığı, 14 okul ve öğrenci yurdunun ise kapatıldığı bildirildi.Operasyonlarla ilgili Afyonkarahisar...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afyonkarahisar’da polis tarafından Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yapılan operasyonlarda toplamda 13 kişinin gözaltına alındığı, 14 okul ve öğrenci yurdunun ise kapatıldığı bildirildi.
Operasyonlarla ilgili Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, operasyonların il merkezi ile birlikte 9 ilçede yapıldığı kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İlimizde yasa dışı silahlı FETÖ/PDY terör örgütüne ait oldukları belirtilen toplam 14 okul ve yurtta Afyonkarahisar Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen arama kararına istinaden arama yapılmıştır. Arama neticesinde, çok sayıda bilgisayar, GSM telefonları gibi dijital materyallere ve diğer suç unsuru olduğu değerlendirilen eşyalara el konulmuştur. İl merkezinde toplam 7 şahıs gözaltına alındı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı görevlilerince okul ve yurt mühürleme işlemleri halen devam etmektedir.
Ayrıca Bayat, Bolvadin, Çay, Şuhut, İscehisar, Dinar, Emirdağ, Sandıklı, Sultandağı ilçeleri ile koordine sağlanarak FETÖ/PDY terör örgütüne ait okul ve yurtlarda Sulh Ceza Hakimliklerince verilen arama kararlarına istinaden arama yapılmıştır. Arama neticesinde çok sayıda dijital materyallere ve diğer suç unsurlarına el konulurken Sandıklı ilçesinde ise 5 şahıs gözaltına alınmıştır.
Dün ise Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne (KOM) gelen ihbar doğrultusunda yapılan çalışmalarda, Bolvadin Sulh Ceza Hakimliği’nden alınan arama ve el koyma kararına istinaden 1 şahsın ikametinde arama yapılmış olup, çok sayıda materyal ve dokümana el konulup şahıs gözaltına alınmıştır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.