Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AFAD’ın müdahaleleri hayat kurtarıyor

Kocaeli AFAD ekipleri, 2017 yılında 138 olaya müdühale ederek, bir çok kişiyi tekrar hayata döndürdü.Başarılı kurtarma operasyonları ile dünyanın sayılı arama kurtarma, afet durumunda acil müdahale ekipleri arasında yer alan AFAD, Kocaeli’nde...

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AFAD’ın müdahaleleri hayat kurtarıyor

Kocaeli AFAD ekipleri, 2017 yılında 138 olaya müdühale ederek, bir çok kişiyi tekrar hayata döndürdü.

Başarılı kurtarma operasyonları ile dünyanın sayılı arama kurtarma, afet durumunda acil müdahale ekipleri arasında yer alan AFAD, Kocaeli’nde de bir çok operasyona imza attı.

138 olaya müdahale

2017 yılında 138 olaya müdahale ettikleri ifade eden Kocaeli AFAD Müdahale (AADYM) Müdürü Ümit Çiğdem, “Bunların 81’ine AFAD olarak direkt müdahale ettik. 57’si için ise bizim koordinemizde, farklı ekiplerin müdahalesi ile gerçekleşti” dedi.

Kocaeli AFAD olarak ağırlıklı müdahalelerin KBRN, mahsur kalma ve kayıp vakaları olduğunu ifade eden Çiğdem, “21 mahsur kalma, 19 KBRN, 14 kayıp, 11 yangın, 4 boğulma, 5 göçük, 5 trafik kazası ve 2 su baskınına direkt müdahil olduk” diye konuştu.

Acil durum müdahale kurumları olarak birlikte organize olma yeteneklerinin her geçen gün arttığını dile getiren Çiğdem, İtfaiye, emniyet, jandarma, ambulans, 112 çağrı merkezi, Sahil Güvenlik, kıyı emniyeti birimlerine ve gönüllü arama kurtarma sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.