Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AFAD Müdürü Bekir Şen:

Manisa İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Bekir Şen, Manisa’da hastane inşaatında meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili olarak, “Bir buçuk saatlik bir çalışma ile 3 işçi kardeşimizi sağ salim çıkardık. Sağlık durumları iyi” dedi.Manisa...

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Bekir Şen, Manisa’da hastane inşaatında meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili olarak, “Bir buçuk saatlik bir çalışma ile 3 işçi kardeşimizi sağ salim çıkardık. Sağlık durumları iyi” dedi.
Manisa Adnan Menderes Mahallesinde yapımı devam eden 560 yatak kapasiteli şehir hastanesi inşaatının foseptik kazısı sırasında meydana gelen toprak kayması sonrası toprak altında kalan 3 işçi bir buçuk saatlik çalışma sonucu kurtarıldı. Olay saat 10.00 sıralarında hastane inşaatının foseptik kazısı çalışmaları sırasında meydana geldi. Bölgede çalışma yapan işçiler; Güner Koçak, Orhan Ürgüç ve Mehmet Dingili bir anda yaşanan toprak kayması sonucu, vücutlarının büyük bir kısmı toprak altında kaldı. Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, arama kurtarma ekibi sevk edildi. Toprak altında kalan işçiler bir buçuk saatlik çalışma sonrası toprak altından çıkarılarak, Manisa Devlet Hastanesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
“ARKADAŞLARIMIZ SAĞ SALİM KURTULDU”
İşçilerin kurtarılma çalışmaları hakkında bilgi veren Manisa İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Bekir Şen, “Arkadaşlarımız çok ciddi bir kaza geçirdi ve sağ salim kurtuldu, sevinçliyiz. Üzüldüğümüz yanı ise 3 arkadaşımızın kaza esnasında çukurun içinde kalmaları, boğazına kadar toprak içerisinde olmalarıydı. Çok dar bir bölge, ikinci bir göçük yaşanmaması için tahkimat kuramıyorduk. İtfaiye ekipleri, firmanın ekipleri ve bizim kendi arama kurtarma ekiplerimizle birlikte yaklaşık bir buçuk saatlik bir çalışma sonucu bir buçuk saatlik bir çalışma ile 3 işçi kardeşimizi sağ salim çıkardık. Sağlık durumlarında bir sıkıntı yok.” dedi.
“BİRAZ İHMAL VAR”
Şen, meydana gelen kazada ihmal olup olmadığıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi: “Bununla ilgili söyleyebileceğim şey; biraz daha tedbir biraz daha disiplinli çalışmadır. Sebebi ihmal midir bilemiyorum ama bir kazı yapılmış, foseptik kazısı ve bu kazının olduğu yerde bir göçme meydana geliyor. Göçme niye meydana gelir? Biraz ihmal var. Onun için biraz daha disiplinli çalışma gerekiyor. Çok şükür arkadaşlarımızı sağlıklı bir şekilde çıkardık. Bir sıkınıtısı yok, durumları çok iyi. Başka bir kaza yaşamayız inşallah.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.