Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adliye Lojmanlarına Yönelik Bombalı Saldırının Detayları Netleşiyor

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde adliye lojmanlarına yönelik düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin ayrıntılar netleşmeye başladı.Tunceli’nin Ovacık ilçesinde dün adliye lojmanları önünde bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, 9...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tunceli’nin Ovacık ilçesinde adliye lojmanlarına yönelik düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin ayrıntılar netleşmeye başladı.
Tunceli’nin Ovacık ilçesinde dün adliye lojmanları önünde bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, 9 kişi yaralanmıştı. Saldırıda, adliye lojmanları ve civar evlerde hasar meydana gelmişti. Bombalı araçla saldırı olayı ile ilgili bilgilerin büyük bir bölümü netleşti.
Alınan bilgiye göre, Tunceli’den Ovacık İlçesi’ne adliye lojmanlarının MOBESE kameralarının bakımı için giden özel bir firmaya ait aracın, Munzur Vadisi’nde PKK ve sol örgüt mensubu bir grup terörist tarafından durdurulduğu, sürücü ve servis elamanı indirilerek 300 kilogramdan oluşan bomba yerleştirdiği ortaya çıktı. Bombalı araçla lojmanlara gelen teröristi ise diğer teröristler yine gasp ettikleri ikinci araçla takip ettiği belirlendi. Güvenlik güçlerinin bombalı araçtan inen teröristin, kendisini bekleyen ikinci araca bindikten hemen sonra patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirdiğini tahmin ettiği öğrenildi.
Saldırı anına kadar öze firmaya ait araçtan indirilen ve diğer aracı gasp edilen şahsı bir grup teröristin elinde tuttuğu, eylemin ardından serbest bıraktığı ileri sürüldü. Güvenlik güçleri gasp edilerek araçları alınan 2 sürücü ve 1 servis elemanın ifadesine başvurduğu öğrenildi.
Öte yandan, patlamada yaralanan 9 kişiden 6’sı taburcu oldu. Yaralılardan 2’sinin tedavisi Tunceli Devlet Hastanesi’nde , 1’inin ise Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde sürdüğü bildirildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.