Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adıyaman’da 15 Temmuz gecesi yaşananlar duruşmada ortaya çıktı

15 Temmuz gecesi Adıyaman İl Jandarma Alay Komutanlığında yaşananlar, görülen davanın 2. duruşmasında gözler önüne serildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2017 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2017 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

15 Temmuz gecesi Adıyaman İl Jandarma Alay Komutanlığında yaşananlar, görülen davanın 2. duruşmasında gözler önüne serildi.

Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ/PDY davasında eski Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Komutanı sanık Yarbay G.K. yargılandı. İlk duruşması 28 Aralık tarihinde görülen davanın 2. duruşmasında sanığı 3 avukat savundu.

15 Temmuz’da nöbetçi amir olan Kıdemli Başçavuş A.Y. mahkeme heyeti tarafından yeniden dinlendi. 15 Temmuz gecesi Jandarma Harekat Dairesinde yaşanan diyaloglar mahkemede sanık ve tanıkların ifadeleri ile ortaya çıktı.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından gönderildiği iddia edilen darbe girişimi mesajının gelmesinin ardından Jandarma Harekat Dairesinde komuta kademesinde bulunan rütbeli askerler arasında, “Adıyaman küçük yer, ele geçirilecek yer olsa olsa havaalanı var” cümlesinin kullanıldığı ve sanık olarak yargılanan Yarbay G.K.’nın Alay Komutanı Albay Ercan Atasoy tarafından çağrılmasına rağmen gitmediği iddiaları dile getirildi.

Sanık Yarbay G.K. mahkemedeki savunmasında, “Halkın üzerine ateş eden, meclise bomba yağdıran, özel harekat polislerine ateş eden ve Yunanistan’a sığınan kişilerle, benim FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olarak yargılanmam benim için züldür. FETÖ’nün TSK’dan temizleyecek kişiler arasında iken, beni aynı yere koydular. Halka ızdırap olanlarla beni aynı yere koymayın. Beni bu ızdıraptan kurtarın” dedi.

Sanık ifadesinde ayrıca, “Genelkurmay’dan bana mesaj emri geldiğinde ben bu mesajın uygulama emrini vermedim. Ben bu mesaja direndim. Eğer darbe başarılı olsaydı onlar bugün beni yargılayacaklardı. Adıyaman’da 1 kişi dahi kışladan çıkmamış ise bunda benim emeğim büyüktür. Darbe gecesi öncesinde veya sonrasında benim 1 kişiyi aradığım tespit edilsin ben hiçbir şekilde savunma yapmayacağım. Bu suçlamaların adamı ben değilim. Benden darbeci çıkmaz. Batıdan güneş doğmayacağı gibi benden FETÖ’cü çıkmaz. Eğer bugün af çıkarsalar ben bu davadan aklanmadan çıkmak istemem” diye savunma yaptı.

Daha sonra sanığın oğlu S.K. dinlendi. S.K. evde ele geçirilen bilgisayardaki dijital verilerin kendisine ait olduğunu söyledi.

Sanık avukatları, sanığın kaçma ve delil karartma ihtimalinin olmadığı dile getirilerek, tahliye talebinde bulundu. İddia makamı ise tutukluluğun devamını talep etti. Mahkeme heyeti sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek mahkemeyi 12 Nisan tarihine erteledi. Sanık G.K., 18 Temmuz 2016 tarihinden beri tutuklu bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.