Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da Telefon Dolandırıcılığı Operasyonu

Adana’da kendilerini banka görevlisi olarak tanıtıp, telefonla aradıkları kişilerin kart bilgilerini alarak internet bankacılığı üzerinden hesaplardan para çektikleri ileri sürülen 2’si kadın 5 kişi yakalandı.Edinilen bilgiye göre, olay,...

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2016 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2016 09:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da kendilerini banka görevlisi olarak tanıtıp, telefonla aradıkları kişilerin kart bilgilerini alarak internet bankacılığı üzerinden hesaplardan para çektikleri ileri sürülen 2’si kadın 5 kişi yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, olay, Seyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, polis sokakta gördüğü Mert A. (30) ile Muhammet H.’nin (27) hareketlerinden şüphelenerek durdurup kimlik sorgusu yaptı. Şahıslar, polisin kimlik sorgusu sırasında heyecanlanınca polis şahısların üzerinde arama yaptı. Yapılan aramada şahısların üzerinden başkasına ait kartlar çıktı. Polis bunun üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerine haber verdi. Ekipler olay yerine gelerek şahısların ifadesini almak üzere emniyete götürdü. Yapılan araştırmada kart sahiplerinden birinin Ankara’da yaşayan Rüstem K. olduğu ve 9 Mayıs 2016 günü telefonla arandığı, arayan kişinin de, "Beyefendi ben bankadan arıyorum hesap kartınızda bir sorun var. Kartınızın şifresi ve güvenlik kodunu verirseniz sorunu gidereceğiz" diyerek bilgileri alıp önce internet bankacılığı oluşturulduğu daha sonra şahıs adına kart çıkartıp kullandıkları belirlendi. Zanlılar Rüstem K.’nın hesabından çektiği 5 bin lirayı da Kübra D.’nin (24) hesabına aktardığı belirlendi. Polis, hemen Kübra D.’yi de gözaltına aldı. Kübra D. ise ifadesinde kartı Kısmet Z.’ye verdiğini (24) söyleyince polis bu kez de Kısmet Z.’yi gözaltına aldı. Kısmet Z. ise emniyete getirildiğinde kartı Ahmet O.’ya verdiğini (22) söyledi. Polis yaptığı araştırmada aynı yöntemle şahısların Tekirdağ’da Adem Ş. isimli bir kişiden de para aldıklarını öğrendi. Polis, araştırmayı derinleştirdiğinde Kübra D.’nin hesabında 100 bin lira para olduğunu tespit ederek bu hesaba bloke koydurdu. Zanlıların üzerindeki 6 telefon ve 700 lira paraya da el konuldu. Zanlılar sorgularında suçlamaları kabul etmedi. Zanlılar ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.