Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da FETÖ’nün ’milli eğitim imamı’ yakalandı iddiası

Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik gerçekleştirilen ikinci operasyonda aralarında ’milli eğitim imamı’ olduğu iddia edilen öğretmenin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik gerçekleştirilen ikinci operasyonda aralarında ’milli eğitim imamı’ olduğu iddia edilen öğretmenin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.
Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) milli eğitim müdürlüğüne bağlı kurumlarına ikinci kez operasyon yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli 23 şüpheli hakkında arama ve yakalama kararı verildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin FETÖ/PDY’nin milli eğitim içindeki yapılanmasına yönelik 23 farklı adrese düzenlediği operasyonda çoğunluğu öğretmen ve okul müdürü olan 10 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında, örgüte finansal destek de sağladığı belirlenen şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda; dijital malzemeler, kendi aralarında yaptıkları sohbet ile ilgili belgeler ve Fetullah Gülen ile ilgili kitaplar ele geçirildi. Gözaltına alınan Anadolu Erkek Lisesi’nde görevli öğretmen Mehdi O. isimli şahsın ’milli eğitim imamı’ olduğu ileri sürüldü. İmamın okullardaki öğretmenler arasındaki sohbetleri organize ettiği ve örgüte eleman kazandırmak içinde çalıştığı iddia edildi. Ayrıca yapılan aramalarda çıkan bir belgede okullardaki örgüt üyelerinin "öğretmenlere hediye götürmesi, onları sürekli sohbete davet etmesi, sohbette ne yapılması gerektiği, terör örgütünün yayın organlarına abonelik faaliyeti yapılması gerektiği, burs, kurs ve himmet çalışması, kurban bayramında et ve deri toplanması" yönünde talimatı olduğu ortaya çıktı. Ayrıca talimatlarda kimin ne kadar gazete abonesi yaptığı, ne kadar himmet ve kurban derisi ile et topladığının da not edilmesi gerektiğinin vurgulandığı öğrenildi. Zanlıların emniyetteki sorgusu devam ederken, bazı zanlılar sağlık kontrolünden geçirildi. ’Milli eğitim imamı’ olduğu öne sürülen Mehdi O. ile bir okulda öğretmenlik yapan Mustafa Y. de sağlık kontrolünden geçirildi. Soruşturma kapsamında 13 şüphelinin firari olduğu, şahısları yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.