Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana polisi vatandaşın huzuru için 24 saat uygulama yapıyor

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler vatandaşın huzur ve güvenliği için 5 gündür 24 saat esasıyla 20 noktada 100 polisle uygulama yapıyor.Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, göreve başladıktan sonra vatandaşın...

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2016 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2016 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler vatandaşın huzur ve güvenliği için 5 gündür 24 saat esasıyla 20 noktada 100 polisle uygulama yapıyor.
Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, göreve başladıktan sonra vatandaşın huzur ve güvenliğinin tam olarak sağlanması için Asayiş Şube Müdürlüğüne talimat vererek polisleri harekete geçirdi. Ekipler, Ak’ın talimatıyla 3 Kasım’dan itibaren 24 saat esasıyla 20 ayrı noktada uygulama yapıyor. Adana’nın Seyhan, Yüreğir, Sarıçam ve Çukurova ilçelerinde özellikle şehir giriş çıkış noktalarına konuşlanan polis, özellikle D-400 ve otoyol giriş çıkışları ve sürücülerin yoğun olarak kullandığı noktalar olmak üzere 20 yerde uygulama yapmaya başladı. Uygulamalar sırasında polis güvenliği de elden bırakmadı. Bir polis uzun namlulu silahla, uygulama yapan polislerin güvenliğini sağladı.
"Onlar bizim güvenliğimiz için çalışıyor"
Öte yandan polis, 20 noktada 5 günde yaptığı uygulamada 24 saatte her noktada 250’şer araç durdurdu. 5 günde toplamda 25 bin araç durdurularak yaklaşık 30 bin kişinin GBT’si sorgulandı. Sorgulamalarda gasp, hırsızlık, güveni kötüye kullanma, uyuşturucu kullanma, ruhsatsız tabanca bulundurma gibi suçlardan aranması bulunan 75 kişiye işlem yapıldı. Ayrıca kesinleşmiş hapis cezası bulunan 10 kişi de uygulamalarda yakalandı. Polis uygulamalarda ehliyeti olmayan, kemer kullanmayan, aracının muayenesi geçmiş ya da başka eksikleri olan vatandaşlara da para cezası yazdı. Polis durduğu araçları didik didik arayarak suç unsuru bulunup bulunmadığına baktı.
Araçları durdurulan vatandaşlar ise polisin uygulamasından çok memnun olduklarını belirterek, "Polis bizim için 24 saat çalışıyor. Allah onlardan razı olsun. Onlar bizim güvenliğimiz için çalışıyor. Bu uygulamayı çok doğru ve yerinde buluyoruz" dedi. Polisin huzur ve güven uygulaması 20 noktada hala devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.