Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hakim Karşısına Çıktı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan ilçesindeki belediye başkanlığı döneminde "ihaleye fesat karıştırıp 4 milyon lira kamu zararına yol açtığı ve rüşvet aldığı" iddiasıyla 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle...

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan ilçesindeki belediye başkanlığı döneminde "ihaleye fesat karıştırıp 4 milyon lira kamu zararına yol açtığı ve rüşvet aldığı" iddiasıyla 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı mahkemede suçlamaları kabul etmedi. Yargılanmaktan kaçacak bir kişi olmadığını belirten Sözlü, "Alnım açık, veremeyeceğim hiçbir hesap yoktur" dedi.
24 Kasım 2014’te Adana Emniyet Müdürlüğü’ne "Vatanını ve Adana’yı seven bir devlet memuru" rumuzuyla gönderilen ihbar mektubunda, MHP’li Hüseyin Sözlü’nün Ceyhan Belediye Başkanlığı döneminde bazı sokak ve caddelerin parke taşı ihalesinde iş tamamlanmamasına rağmen tüm ödemeleri yaptığı ve eksik kalan işi de Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra ASKİ aracılığıyla tamamlatmaya çalışıldığı iddia edildi. İhbar mektubu üzerine başlatılan soruşturmada yapılan fiziki tespitlerde ihaleye konu olan ve bitmesi gereken yerlerin bazılarının tamamlanmadığı, bazılarında ise çalışmanın devam ettiği belirlendi. Bilirkişi heyeti de yaklaşık 3 milyon TL’lik kamu zararının oluştuğuna yönelik rapor hazırladı.
YURT DIŞI YASAĞI KONULDU
Cumhuriyet savcısı, soruşturmayla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı’ndan izin aldıktan sonra Başkan Sözlü’nün ifadesini aldı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Sözlü, yurt dışına çıkış yasağı konulması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Sözlü hakkında yurt dışı yasağı verdi.
Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianameye göre, Ceyhan’ın Şahin Özbilen, Hürriyet, İstiklal ve Cumhuriyet mahallelerinde çeşitli cadde ve sokaklarda yapılan kilitli parke taşı, bordür taşı, yağmur oluğu, kaldırım ve yolların yapımı işi için ihale açıldı ve Alp İnşaat firması ihaleyi kazandı. Ancak firmaya işi tamamlamadan yaklaşık 4 milyon lira fazla ödeme yapıldığı ve ihaleyi alan firmanın bu paranın bir kısmını Sözlü’ye rüşvet olarak verdiği iddia edildi. Sonradan Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan Hüseyin Sözlü, ASKİ kanalıyla yapılmayan işlerin tamamlanması için yaklaşık 200 bin metrekare parkeyi Ceyhan’a gönderdi. Savcı, Hüseyin Sözlü hakkında "edimin ifasına fesat karıştırmak ve rüşvet almak" suçlamasıyla 19 yıla kadar hapis cezası, aralarında belediye çalışanı, firma yetkililerinin de olduğu diğer 14 şüpheli hakkında ise aynı suçlardan 7 yıl ile 19 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı.
SÖZLÜ SUÇLAMALARI REDDETTİ
Duruşmanın ilk celsesinde 2 sanık dışında 13 sanık ve avukatları hazır bulundu. Başkan Sözlü, suçlamaları kabul etmeyerek, ağır bir ithamla karşı karşıya olduğunu söyledi. Sözlü, "Siyasi bir kişiyim. Ben yargılanmaktan kaçacak bir kişi değilim. Alnım açık, veremeyeceğim hiçbir hesap yok. Hakediş belgelerini başkan hazırlamaz. İlgili birimler gerekli çalışmayı yaparak evrakları hazırlar ve başkanlık makamına sunar. Belediye başkanı da evrakların şekli denetlemesini yapar ve onaylar. Eğer onaylamazsa kusur işlemiş olur. Benim fesat karıştırma suçunu işleyebilmem mümkün değildir. Benim ihale ile ilgili bir ilgimin olmayacağı çok açıktır. Rüşvet iddialarını ise şiddetle reddediyorum. Bu iddiaları öne süren savcı, bu iddialarını ispatlamakla yükümlüdür. Benim hangi tarihte, nasıl ve kimler tarafından menfaat sağladığımı delillerle ispat etmelidir. Bu iddialar beni toplumda küçük düşürmek için yapılmıştır. Huzurunuzdan beraatle ayrılacağıma inanıyorum" dedi.
Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, duruşmaya ara verdi. Aranın ardından sanık avukatlarının talepleri değerlendirilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.